Foto’s van Motorola Opus One, het eerste iDEN Android-toestel

Motorola Opus OneThe Boy Genius Report heeft enkele foto’s ontvangen van Motorola’s eerste iDEN-toestel, de Motorola Opus One. Veel details zijn er op dit moment nog niet bekend. Wel zou Opus One een codenaam kunnen zijn. De foto’s zijn afkomstig van een nieuwe tipgever, maar sluiten aan op eerdere geruchten die circuleerden over dit toestel. iDEN staat voor Integrated Digital Enhanced Network. iDEN zorgt ervoor dat je meerdere communicatievormen in een apparaat kunt combineren, zodat je persoonlijke en zakelijke communicatie op één toestel kunt afhandelen. Het is een flexibele oplossing, bedoeld om te voorkomen dat je met meerdere toestellen op zak loopt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De technologie is ontwikkeld door Motorola zelf. In 1994 bracht Motorola al het eerste iDEN-toestel uit, de Motorola’s L3000. Wat heeft deze gelekte foto nu voor ons te betekenen? In feite niet zoveel, want alleen in de Verenigde Staten zijn er twee grote aanbieders van publieke iDEN-diensten: Sprint Nextel en SouthernLINC Wireless. Daarnaast zijn er nog een hoop kleine aanbieders, waaronder een aantal private netwerken. iDEN-netwerken zijn er ook in Canada, Argentinië, Peru, Mexico, Brazilië, Jordanië, Chili, Israel, de Filippijnen, Singapore, Japan, El Salvador, India en Guatemala. Wat opvalt, is dat er geen enkel Europees land tussen staat.

Motorola Opus One

Motorola Opus One

Via: Boy Genius Report

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.