Foxconn zoekt toenadering tot Cyanogen met investering

Redactie
13 mei 2015, 18:55
1 min leestijd
Foxconn zoekt toenadering tot Cyanogen met investering

Cyanogen, de startup achter CyanogenMod die hard werkt aan een een Google-vrije Android-versie genaamd CyanogenOS, heeft een investering gekregen van de Taiwanese fabrikant Foxconn.

Lees verder na de advertentie.

Foxconn is het grootste bedrijf dat producten fabriceert, van de iPhone van Apple tot heel veel onderdelen voor Android-smartphones en volledige smartphones. Het is vooralsnog onduidelijk hoeveel Foxconn in Cyanogen investeert, maar de startup maakt bekend dat het in de laatste investeringsronde 110 miljoen dollar aan investeringen heeft opgehaald. Eerder investeerden onder andere Twitter en Qualcomm 80 miljoen dollar in de Google-vrije Android-versie.

Dit betekent de Foxconn Cyanogen-investering

foxconn

Het is opvallend dat een grote naam als Foxconn investeert in Cyanogen, maar niet vreemd. Zo maakt Foxconn verschillende smartphones waar Cyanogenmod vanuit de doos op draait, zoals de toestellen van goedkopere merken die populair zijn in India. Mogelijk ziet Foxconn toekomst in een samenwerking met Cyanogen, waarbij het vaker producten produceert met de software van de startup.

Daarnaast is het in landen als China en Taiwan een groot pluspunt als de Android-software geen Google-diensten bevat. Zo hebben heel veel Android-smartphones in China geen officiële Google-apps, mede omdat de regering dat tegenhoudt. Mogelijk zou Cyanogen met zijn Google-vrije Android-versie wel worden toegelaten in China, of in ieder geval een alternatief bieden voor de Android die we in Europa kennen.

Laatste nieuws over Cyanogen

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu