Franco.Kernel voor Nexus 6: snellere prestaties en langere accuduur
Redactie

Franco.Kernel is uitgebracht voor de Nexus 6. Met deze custom kernel worden de prestaties van de hardware verbeterd en de accuduur verlengd.

Franco.Kernel is een custom kernel die wordt ontwikkeld door Francisco Franco, een Portugese ontwikkelaar die sinds de Nexus S kernels ontwikkelt voor geselecteerde Android-apparaten. Een kernel is eigenlijk hetgeen dat de hardware met de software verbindt, waarbij de kernel met name invloed heeft op de snelheid, accuduur en andere hardwarematige functies, zoals de kleuren van het scherm.

De Franco.Kernel Nexus 6-kernel flashen is alleen mogelijk als je over rootrechten beschikt. Wil je daar meer over weten? Lees dan ons uitgebreide Android rooten-artikel. Vervolgens kun je de app van Franco.Kernel installeren en de kernel automatisch flashen.

Franco.Kernel Nexus 6

Degene die de Franco.Kernel Nexus 6-kernel installeert, verwijdert mpdecision en activeert Franco’s hotplug-technologie. Deze technologie activeert en deactiveert cpu’s op basis van de load, wat wil zeggen dat er meer processoren worden ingeschakeld zodra de processor meer wordt belast. Daarnaast is de snelheid bij de encryptie verbeterd, waardoor de lees- en schrijfsnelheid omhoog is gegaan.

Verder heeft Franco de laatste wifi-drivers van Google toegevoegd, de interactive-governor (de manier waarop cpu’s ‘zich gedragen’) getweakt waardoor de accuduur wordt verlengd, en ondersteuning voor kleuraanpassingen aan het scherm doorgevoerd. Zo kun je het amoled-scherm wat minder verzadigd laten ogen.

Download de Franco.Kernel-app

De boot.img om de kernel handmatig via fastboot te flashen is hier te vinden. Het is ook mogelijk om met rootrechten de app te installeren, die eveneens tijdelijk is afgeprijsd.

Download Franco.Kernel in Google Play (2,99 euro)

Nexus 6 kopen

Bij Android Planet zijn we erg positief over de Nexus 6. Je leest er alles over in onze Nexus 6 review. Hieronder hebben we de beste aanbiedingen voor je op een rijtje gezet.

Winkel Uitvoeringen Vanafprijs
Coolblue  (Actie) 32GB – 64GB vanaf €649,- met gratis Chromecast Bekijken
Belsimpel 32GB – 64GB vanaf €646,- Bekijken
Studentmobiel 32GB – 64GB vanaf €649,- Bekijken
Typhone 32GB – 64GB vanaf €649,- Bekijken
Centralpoint 32GB – 64GB vanaf €649,- Bekijken

Nexus 6 kopen met abonnement

Wil je de Nexus 6 bestellen in combinatie met een abonnement, dan vind je hieronder daarvoor de beste aanbiedingen. Deze worden dagelijks geactualiseerd.

Meer opslag nodig? Hieronder vind je de beste Nexus 6 aanbiedingen voor het model met 64GB.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.