Froyo eigenlijk niet geschikt voor tablets

Redactie
9 augustus 2010, 8:06
1 min leestijd
Froyo eigenlijk niet geschikt voor tablets

Froyo heeft een groot nadeel, namelijk dat de maximale ondersteunde resolutie 854 bij 480 pixels is. Groot genoeg voor mobiele telefoons, maar niet genoeg om een iPad-killer te produceren. Peter Borup Jakobsen van Cisco Systems denkt dat het slechts een kwestie van tijd is voor Google hogere resoluties ondersteunt. Waarschijnlijk voldoet Gingerbread, de volgende versie van het mobiele besturingssysteem, aan de vraag met een verbeterde resolutie van 1280 bij 760 pixels.

Ook Bo H. Choi, vice-president van LG Electronics Azie, verwacht dat Google met Gingerbread grotere tablets ondersteunt. Daarnaast meldt Choi dat de nieuwste versie van Android “meer innovaties bevat die de totale gebruikerservaring verbeteren.”

Lees verder na de advertentie.

De tablets op de markt hebben op dit moment vaak een resolutie van 800×480 pixels, zoals de Samsung Galaxy S. Neem bijvoorbeeld de iWeb APad: een aardig scherm, maar het benadert niet de weergave van de HTC Desire of Sony Ericsson Xperia X10.

Cisco kondigde onlangs de Cius aan, een tablet met een grootte van zeven inch, de mogelijkheid om via 3G of WiFi te internetten, en twee camera’s. De prijs? 750 euro of misschien nog wel lager.

Natuurlijk zijn wij erg benieuwd naar deze verbeteringen. Voorlopig zwijgen de leden van de Open Handset Alliance. De 76 leden van deze alliantie werken met Google samen om het OS te verbeteren. Google, laat maar komen die specificaties!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu