Froyo-update Samsung Galaxy S in Nederland gestart

Redactie
5 november 2010, 13:54
2 min leestijd
Froyo-update Samsung Galaxy S in Nederland gestart
samsung galaxy s

Vandaag is het zover: de Froyo-update voor de Samsung Galaxy S is officieel beschikbaar gesteld in Nederland. Dat houdt in dat mensen met dit toestel kunnen updaten naar Android 2.2, zonder dat ze hoeven uit te wijken naar een onofficiële oplossing. Het is aan te raden om vooraf een backup te maken met de desktopsoftware Samsung Kies. Het maken van een backup van programma’s is alleen nodig als je scores en andere specifieke gegevens wilt bewaren.

Apps kun je eventueel weer ophalen uit de Android Market, ook als het om gekochte apps gaat (bij het inloggen met je Google-account zie je welke eerder gekochte apps er opnieuw voor je klaarstaan). Heb je al je gegevens (bijv. adressen en mail) online staan, dan kun je ook zonder zorgen aan de update beginnen.

Lees verder na de advertentie.

Helaas is de update alleen uit te voeren via het desktopprogramma Samsung Kies. Je hebt hier een Windows-computer voor nodig. Op een Mac of Linux-machine heb je geen Samsung Kies tot je beschikking en een over-the-air-update is ook niet beschikbaar.

Normale werkwijze

Na het installeren (en eventueel updaten) van het programma Kies sluit je de Samsung Galaxy S aan op de pc. Klik daarna met de muis op het icoontje van je toestel en volg de instructies op het scherm.
Omdat de update stapsgewijs wordt uitgerold, kan het voorkomen dat de update voor jou nog niet beschikbaar is. Ook kunnen er problemen optreden als je niet de standaard Touchwiz-interface op je toestel meer hebt, maar deze hebt vervangen door bijvoorbeeld LauncherPro.

Voor mensen die al Android 2.2 hebben

Heb je de registerhack gedaan, dan kun je deze als volgt terugdraaien:
1. Voer geen update van Samsung Kies uit.
2. Verander de registerwaarden naar:

HIDSWVER : I9000XXJF3/I9000OXAJF3/I9000XXJF3/I9000XXJF3
Software Version : I9000XXJF3/I9000OXAJF3/I9000XXJF3/I9000XXJF3
Productcode : GT-I9000HKAXEN

3. Voer een downgrade uit naar PDA:JM2 / PHONE:JM2 / CSC:JM1
4. Je kunt nu vanuit Android 2.1 upgraden naar de officiële firmware.

Diverse tipgevers op Twitter hebben ons de afgelopen twee uur op de hoogte gehouden en laten weten dat de installatie inderdaad is gelukt.

Categorie: Firmware

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's