Fuchsia-update: zo ziet Googles nieuwe besturingssysteem er nu uit

Erwin Vogelaar
18 januari 2018, 19:35
2 min leestijd
Fuchsia-update: zo ziet Googles nieuwe besturingssysteem er nu uit

Google werkt nog steeds aan Fuchsia, een besturingssysteem dat op termijn mogelijk Android gaat vervangen. We hebben nu beelden van hoe Fuchsia er in 2018 uitziet, op een Chromebook en smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Fuchsia 2018: zo ziet het besturingssysteem er nu uit

Veel horen we niet meer van Googles nieuwe besturingssysteem Fuchsia, maar het bedrijf blijft eraan werken. Begin dit jaar werd duidelijk dat Fuchsia ook werkt op Googles premium Chromebook Pixelbook. Website Ars Technica heeft het uitgeprobeerd en daarom hebben we nu beelden van hoe Fuchsia er tegenwoordig uitziet op een Chromebook en smartphone.

De vorige keer dat Fuchsia van zich liet zien, was het nog als app op een Android-smartphone. Deze keer draait het besturingssysteem daadwerkelijk op een Pixelbook met een vergrendelscherm. In het hoofdscherm wordt informatie zoals wifi, accu en tijd/datum in het midden geplaatst met daaronder een Google-zoekbalk en notificatie-kaarten. Via het Fuchsia-logo bereik je onder andere de vliegtuigmodus en de volume- en helderheid-slider.

Apps en webpagina’s die je opent worden in het bovenste deel van het scherm gezet. Natuurlijk zijn ze ook op het volledige scherm te plaatsen en zelfs in splitscreen. Via Fuchsia op de Pixelbook is ook een smartphonemodus te starten, waardoor we een idee krijgen hoe het besturingssysteem er nu op een smartphone uit ziet.

We moeten er wel bij zeggen dat er een grote kans is dat de uiteindelijk versie van Fuchsia hier niet op lijkt. De ontwikkeling van het besturingssysteem zit nog in een vroege fase.

Wat betekent Fuchsia voor Android?

De vorige keer dat we hoorden over Fuchsia was het nog mei 2017. Toen werden we toen al blij van wat we zagen. Sterker nog: we noemden Fuchsia de Android-opvolger die we nodig hebben. De voornaamste reden is dat Fuchsia niets met Linux te maken heeft. Android is gebaseerd op Linux en is daardoor bijzonder kwetsbaar. Lees meer over of Google Fuchsia de opvolger van Android wordt.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu