De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Dit zei Google over relatie Fuchsia en Android op Google I/O 2017

Erwin Vogelaar
20 mei 2017, 9:53
2 min leestijd
Dit zei Google over relatie Fuchsia en Android op Google I/O 2017

Tijdens Google I/O 2017 was er tijd voor ontwikkelaars om vragen te stellen aan Google. Eén van die vragen ging over de relatie tussen het nieuwe Google Fuchsia en Android.

Lees verder na de advertentie.

Hoe weerhouden Google Fuchsia en Android tot elkaar?

Tijdens een vragensessie op ontwikkelaarsconferentie Google I/O 2017 kreeg Google de vraag hoe Fuchsia en Android zich tot elkaar weerhouden. “Hoe spel je Fuchsia?”, grapt Googles Dave Burke in zijn antwoord. “Fuchsia is een experimenteel project dat nog in een vroeg stadium zit. We hebben een hoop toffe vroege projecten bij Google lopen.”

Het is duidelijk dat Burke ontwijkend reageert op de vraag over Fuchsia. Het nieuwe besturingssysteem zal mogelijk in de toekomst Android vervangen. “Ik denk dat het interessant is dat Fuchsia open source is”, stelt Burke. “Dus mensen kunnen het bekijken en erop reageren. Zoals zoveel startende projecten, zal ook Fuchsia waarschijnlijk nog flink veranderen. Er werken hele slimme mensen aan en het is spannend om te zien wat er gaat gebeuren.”

fuchsia en android

Fuchsia wordt volledig gemaakt door Google, van de kernel tot de programmeertaal. Hierdoor moet het nieuwe besturingssysteem een stuk veiliger zijn dan Android. Ook moet Fuchsia soepel werken op zowel nieuwe als oude toestellen. Android wordt inmiddels op meer dan twee miljard actieve toestellen gebruikt. Daar heeft het besturingssysteem het moeilijk mee, dus een opvolger is welkom. Meer daarover in ons artikel waarin we uitweiden waarom Google Fuchsia de Android-opvolger is die we nodig hebben.

Het is logisch dat Google nog niet uitgebreid over Fuchsia wil praten. Het project zit nog in een vroege fase. Daarnaast gaat alle aandacht nu naar het beter maken van Android met onder andere Android O. Google probeert op Google I/O zowel ontwikkelaars als gebruikers enthousiast te maken voor de vernieuwingen voor Android. Logisch, omdat Fuchsia waarschijnlijk nog ver in de toekomst ligt. Dit betekent echter niet dat wij er niet alvast over nadenken.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's