Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Fusion Garage onthult telefoon en tablet met op Android-gebaseerd Grid OS

Redactie
16 augustus 2011, 17:32
2 min leestijd
Fusion Garage onthult telefoon en tablet met op Android-gebaseerd Grid OS

Het bedrijf Fusion Garage heeft een op Android gebaseerd besturingssysteem laten zien met een bijbehorende telefoon en tablet. Het Grid OS maakt gebruik van de Android Kernel, maar heeft een geheel eigen interface die wat weg heeft van een ‘grid’. Hoewel de officiele Android Market ontbreekt, is wel een eigen Grid Shop toegevoegd. De eerste apparaten met het nieuwe OS zijn de Grid 4-smartphone en de Grid 10-tablet.

Fusion Garage is vooral bekend van de gefaalde JooJoo-tablet. Toen de tablet werd aangekondigd werd steeds uitgesteld en toen het apparaat dan eindelijk te krijgen was bleek dat er veel mis mee was. Met het Grid OS gooit Fusion Garage het over een andere boeg. Het geheel ziet er nogal vierkant uit, en de meeste onderdelen worden in aparte blokken weergegeven. Hoewel het geheel wel draait op Android, is dit dus flink aangepast. Android-apps werken wel gewoon, en zijn via de Grid Shop binnen te halen. De standaard zoekmachine is niet Google maar Microsoft Bing.

Lees verder na de advertentie.

De Grid 10 tablet heeft een 10.1 inch scherm met een resolutie van 1366×769 pixels. Het geheel is voorzien van een NVDIA Tegra 2 1,2 GHz dual-core processor en heeft 512 MB werkgeheugen. Aan de voorkant zit een camera van 1.3 megapixel. Het apparaat heeft 16 GB aan intern geheugen dat desgewenst is uit te breiden met een MicroSD-kaart. De tablet weegt 690 gram en de afmetingen zijn 274.2 x 173.5 x 13.9 mm.

Grid 10 tablet

Naast de tablet brengt Fusion Garage ook een smartphone uit met het Grid OS. De Grid 4 heeft een 4 inch scherm met een resolutie van 800×480. De telefoon heeft een Qualcomm processoren 512 MB werkgeheugen. Aan de achterkant zit een 5 megapixel camera met flitser en aan voorkant een 0.3 megapixel camera om mee te videobellen. Het 16 GB interne geheugen is uit te breiden een MicroSD-kaart. De Grid 4 weegt 137 gram en de afmetingen zijn 122.4 x 63.9 x 9.6 mm.

Grid 4 smartphone

De Grid 10 tablet moet 15 september in de Verenigde Staten te koop zijn en zal te koop zijn in een Wi-Fi versie voor 499 dollar en een 3G versie gaat voor 599 dollar over de toonbank. De Grid 4 telefoon zal voor 400 dollar verkocht gaan worden. Deze zal pas in het vierde kwartaal beschikbaar zijn. Of en wanneer beide apparaten met het Grid OS naar Nederland toe komen is nog niet bekekend.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu