Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

FXI’s Cotton Candy is een Android-pc op een USB-stick

Redactie
18 november 2011, 15:00
1 min leestijd
FXI’s Cotton Candy is een Android-pc op een USB-stick
FXI's Cotton Candy is een Android-pc op een USB-stick

Dat Android op een hele reeks verschillende apparaten geïnstalleerd kan worden is inmiddels wel duidelijk, maar het bedrijf FXI heeft een wel heel origineel apparaat gemaakt. De Cotton Candy ziet eruit als een normale USB-stick, maar is een complete Android-pc. Aan boord is een 1.2 GHz Samsung Exynos processor, Wi-Fi, Bluetooth, een MicroSD-aansluiting en een HDMI-uitgang. Je kunt de Cotton Candy via USB aansluiten op een computer en dan heb je de beschikking over Android 2.3.

De werking van het apparaat is simpel. Je kunt deze aansluiten op een PC of Mac, maar ook rechtstreeks op een HD-televisie via de HDMI-uitgang. Sluit je deze aan op een computer dan krijg je een pop-up te zien met Android 2.3 Gingerbread. Werk je op een televisie, dan kun je gemakkelijk via Bluetooth een toetsenbord of een muis aansluiten.

Lees verder na de advertentie.

Nadeel van het apparaat is wel dat Android Market ontbreekt. FXI is wel bezig om een andere Android-appwinkel op het apparaat te krijgen. Het is wel mogelijk om apps te sideloaden. De Cotton Candy moet halverwege 2012 op de markt komen voor minder dan 200 dollar.

FXI Cotton Candy in actie

Bron: The Verge

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu