De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

1 op de 8 Nederlanders wil smartphone met fysiek toetsenbord

Redactie
9 november 2015, 16:41
1 min leestijd
1 op de 8 Nederlanders wil smartphone met fysiek toetsenbord

De stelling dat mensen anno 2015 geen smartphones  met fysiek toetsenbord willen, is niet volledig waar. 12 procent van de Nederlanders geeft de voorkeur aan een mobieltje met een ‘echt’  toetsenbord.

Lees verder na de advertentie.

Dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper  onder 1200 Nederlanders. De respondenten kregen de vraag of zij hun huidige toestel zouden prefereren met of zonder fysiek toetsenbord. 72 procent had een voorkeur voor een touchscreen, terwijl 1 op de 8 Nederlanders liever een fysiek toetsenbord gebruikt. Vier procent wist het niet.

Overigens is er geen opvallend verschil tussen mannen of vrouwen als het gaat om toetsenbordvoorkeuren. Logischerwijs heeft de jongere generatie (12-19 jaar) vaker de voorkeur voor een touchscreen (85 procent) dan de oudere generatie (55-80 jaar; 55 procent).

BlackBerry Priv met fysiek toestenbord

Smartphones met fysiek toetsenbord zijn relatief zeldzaam in ons land. De BlackBerry Priv, die later deze maand verkrijgbaar  wordt  voor 799 euro, is op dit moment zelfs de enige Android-smartphone die hier te  koop is  met een dergelijk fysiek toetsenbord. Verder beschikt de Priv onder meer over een Snapdragon 808-chipset, 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan uitbreidbare opslag. Ook heeft het toestel een 5,4 inch-amoled-scherm (2560 bij 1440 pixels).

fysiek toetsenbord

Mobiel abonnement

Telecompaper  publiceerde vandaag ook het nieuws dat 82 procent van de Nederlanders tegenwoordig  een mobiel abonnement heeft. Dat is vijf procent meer dan een jaar geleden. Het populairst is een abonnement in combinatie met mobiel (47 procent), maar ook het aantal sim only-abonnementen neemt toe (35 procent).

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

BlackBerry Priv
BlackBerry Priv

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu