De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

LG begint met uitrol Android 7.0-update voor G5

Thomas Haenen
8 november 2016, 8:57
2 min leestijd
LG begint met uitrol Android 7.0-update voor G5

De uitrol van de LG G5 Android 7.0-update is vannacht begonnen. De nieuwe software wordt de komende weken geleidelijk wereldwijd beschikbaar gemaakt.

Lees verder na de advertentie.

LG G5 Android 7.0-update

Vooralsnog is de LG G5-update alleen beschikbaar in Zuid-Korea, het thuisland van de fabrikant. De komende weken wordt de software echter ook uitgerold in andere landen. Een precieze Nederlandse releasedatum voor de update is nog onbekend, maar vermoedelijk zijn wij binnen enkele weken aan de beurt. Gebruikers krijgen automatisch een notificatie zodra ze de nieuwe software kunnen downloaden.

Daarmee is LG de eerste fabrikant die Android 7.0 Nougat uitrolt voor zijn vlaggenschip. Google gaf eind augustus de definitieve versie van de update vrij, maar vervolgens hebben fabrikanten nog tijd nodig om aanpassingen door te voeren en uitgebreid te testen. Daardoor is Android 7.0 tot nu toe alleen op Nexus-toestellen te vinden. Concurrent Samsung zit LG wel op de hielen: het bedrijf begint deze week met een test van zijn Galaxy S7 Android 7.0-update.

lg g5 reparatie

Android 7.0 introduceert onder andere een splitscreenmodus, waarmee je twee apps tegelijkertijd in beeld kunt tonen. Bovendien kun je met een dubbele druk op de app-knop rechtsonder in beeld nu wisselen tussen je twee laatste apps. Ook is de Doze-modus, die in Android 6.0 werd toegevoegd, verder verbeterd. Deze beperkt je accuverbruik op stand-by.

Overzicht: deze toestellen krijgen de Android 7.0-update

Meer over de LG G5

De LG G5 is een modulaire smartphone. De batterij kan er aan de onderkant uitgeschoven worden, waarna je verschillende andere modules kunt toevoegen. Zo kun je de camera voorzien van fysieke knoppen, een grotere accu plaatsen, of een DAC-convertor toevoegen die je audio verbetert.

Na tegenvallende verkopen introduceerde LG onlangs de G5 SE in Nederland. Deze variant biedt iets minder krachtige hardware maar is ook een stuk goedkoper. Het is nog onbekend wanneer dit model een Android 7.0-update kan verwachten.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G5
LG G5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu