De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Gaan Samsung en HTC BlackBerry-telefoons maken?

Redactie
6 januari 2012, 19:25
1 min leestijd
Gaan Samsung en HTC BlackBerry-telefoons maken?
samsung-blackberry-style

RIM, de maker van de bekende BlackBerry-telefoons, zou van plan om haar software te licenseren aan derde partijen. Deze informatie is te vinden zijn in een rapport van een bekende Amerikaanse analist over het Canadese bedrijf. Dit zou betekenen dat grote fabrikanten als Samsung en HTC BlackBerry-telefoons kunnen gaan maken. Tijdens de volgende Mobile World Congress is RIM van plan om BlackBerry 10 te introduceren, de nieuwste versie van het BlackBerry-besturingssysteem. Wellicht dat dan ook meteen nieuwe deals tussen RIM en enkele grote fabrikanten bekend zullen worden.

Het is niet geheel onbegrijpelijk als RIM haar software zou gaan licenseren. Momenteel neemt het aandeel van de BlackBerry-telefoons hard terug en moet het bedrijf iets ondernemen voordat ze dadelijk niet meer relevant is in de smartphonemarkt. Als RIM gaat samenwerken met Samsung en HTC betekent dat meer aandacht voor de software en hopelijk meer innovatie. Volgens de geruchten is het nieuwe BlackBerry 10 niet goed genoeg om de concurrentie aan te gaan met Android en iOS en meer gebruikers van de software leidt tot een snellere ontwikkeling.

Lees verder na de advertentie.

Als andere fabrikanten BlackBerry-telefoons gaan maken is dit goed nieuws voor de ontwikkelaars van Android-apps. De BlackBerry PlayBook die is voorzien van QNX kan het merendeel van de Android-apps draaien met een kleine aanpassing. Deze functionaliteit is momenteel echter nog niet te vinden op de BlackBerry-tablet. BlackBerry 10 is op dezelfde architectuur gebaseerd en zou dus ook Android-apps moeten gaan ondersteunen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu