De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Gaat BlackBerry Android ondersteunen?

Redactie
28 februari 2011, 8:18
1 min leestijd

Er gaan geruchten rond dat Research In Motion binnenkort Android-applicaties toestaat op haar eigen BlackBerry-toestellen, bijvoorbeeld op het Playbook-tablet. Als het bedrijf dit goedkeurt, dan is het mogelijk om 130.000 applicaties van Google op de geruchtmakende tablet van Research in Motion te spelen. Dat zou natuurlijk fantastisch nieuws zijn. Maar er is meer: de ontwikkelaars van ShopSavvy hebben interessante bewijzen dat hun applicatie draait op drie BlackBerry-toestellen: de 8300, de 8600 en de 8520.

Uit logs van Flurry (een applicatie voor mobiele ontwikkelaars om de statistieken te bekijken) blijkt namelijk dat iemand in Waterloo (Canada) de applicatie ShopShavvy op meerdere BlackBerry-telefoons draaide. Dit is natuurlijk al opvallend, maar het verhaal wordt compleet als je weet waar het hoofdkantoor van Research In Motion is. Juist, in Waterloo.

Lees verder na de advertentie.

Overigens is het allemaal niet heel erg gek. Het besturingssysteem van BlackBerry ondersteunt virtuele machines van Java, waardoor het mogelijk is om Android-applicaties te tonen.

Hoewel de Playbook een aardige tablet lijkt te worden zijn er ontwikkelingen die de verkoop van deze tabletcomputer in de weg staan. Ten eerste kondigt Apple op 2 maart de iPad 2 aan. Waarschijnlijk heeft deze tablet specificaties die uitstijgen boven de specs van de Playbook. Daarnaast komen binnenkort de eerste Honeycomb-tablets met multikernprocessoren op de markt.

Bron: Shopsavvy

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu