Gaat Google’s eigen sociale netwerk +1 heten?

loopEr gaan geruchten rond dat Google’s eigen sociale netwerk +1 gaat heten. Op dit moment is Google waarschijnlijk bezig met het testen van een applicatie voor +1, die ‘Loop’ heet. Dit meldt TechCrunch. Deze applicatie verschijnt mogelijk tegelijkertijd met de gelijknamige webdienst, waarbij je mensen kunt toevoegen aan een ‘loop’. De applicatie is al gesignaleerd op een iPhone van een Google-medewerker, maar waarschijnlijk komt er ook een Android-versie.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De applicatie ‘Loop’ lijkt erg veel op Facebook. TechCrunch meldt dat loops heel erg belangrijk zijn binnen het sociale netwerk van Google. In Engelse landen zijn ‘in the loop’ en ‘out the loop’ bekende uitdrukkingen. Waarschijnlijk kunnen gebruikers ervoor kiezen om zelf een loop te starten, zowel persoonlijk als zakelijk (bijv. voor een sportvereniging of website). Andere mensen kunnen een loop volgen, zodat zij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen.

Op het eerste gezicht lijken de verschillen met andere sociale netwerken klein. Toch zijn er wel verschillen. Zo is +1 van Google geen website, maar een browser-extensie. Overigens bevat +1 wel een like-functie, die ook in Facebook zit.

Wacht jij met smart op Loop en +1, of denk je dat dit nieuwe sociale netwerk niet van de grond komt, zoals Google Buzz. Laat het hieronder weten!

Via: iPhoneclub

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.