Dit weten we al over de Samsung Galaxy A-serie voor 2017

Thomas Haenen
27 december 2016, 16:50
4 min leestijd
Dit weten we al over de Samsung Galaxy A-serie voor 2017

De geruchtenstorm rond de Samsung Galaxy A-serie voor 2017 lijkt steeds harder aan te zwellen. Wij hebben al het nieuws rondom Samsungs stijlvolle nieuwe smartphones voor je verzameld.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy A (2017)-verwachtingen

Nog niet zo heel lang geleden had Samsung ieder jaar een wildgroei aan nieuwe toestellen. Het leek haast alsof de fabrikant elke week een toestel uitbracht, met ingewikkelde namen als Galaxy Grand Prime Duos en Galaxy Ace 2 Mini. Stapte je de winkel binnen, dan was het soms lastig om de ene Samsung-smartphone van de andere te onderscheiden.

Inmiddels is de line-up van de fabrikant een stuk simpeler geworden. Samsung heeft nu de Galaxy S-serie voor vlaggenschepen, de Galaxy A-serie voor stijlvolle mid-range modellen, terwijl de Galaxy J-reeks instapmodellen biedt. Heel soms verschijnt er nog wel eens een toestel buiten die drie reeksen, maar voor het overgrote deel houdt Samsung het simpel. Binnen de reeksen brengt Samsung vervolgens ieder jaar een aantal nieuwe toestellen uit.

Galaxy A (2017)-verwachtingen

De volgende set toestellen die aan een update toe is: de Galaxy A-serie. Smartphones in deze serie worden doorgaans in december of januari onthuld en de vorige modellen zijn inmiddels dan ook bijna een jaar oud. Geruchten rondom de nieuwe reeks worden steeds sterker en de aankondiging lijkt inmiddels nabij. Voor het zover is nemen wij onze Galaxy A (2017)-verwachtingen nog even met je door.

Dit artikel wordt regelmatig bijgewerkt. Laatste update: 27 december 2016, met de eerste Galaxy A5 (2017) foto’s.

1. Drie toestellen, maar niet allemaal voor Nederland

Samsung vernieuwt de Galaxy A-reeks niet met één, maar direct met drie nieuwe toestellen. Het bedrijf zou een Galaxy A3 (2017), Galaxy A5 (2017) en Galaxy A7 (2017) in ontwikkeling zijn. Doorgaans betekent een hoger cijfer dat de smartphone over betere specificaties en een groter formaat beschikt, waardoor je uitgebreid de keuze zult hebben.

In Nederland is de keuze waarschijnlijk iets kleiner. Volgens de laatste geruchten zal de Galaxy A7 (2017) waarschijnlijk niet in Nederland verschijnen. Dat is geen grote verrassing: vorig jaar verschenen ook alleen de A3 (2016) en A5 (2016) in Europa, terwijl andere werelddelen onder andere een A7 en een A9 kregen.

2. Design: afkijken bij de Galaxy S7

De Samsung Galaxy A-serie bestaat uit mid-range smartphones, met prijzen die zo tussen de 300 en 500 euro liggen. De meeste fabrikanten leggen de focus in deze prijsklasse op de prijs-kwaliteitsverhouding: goede hardware voor een relatief lage prijs. Daardoor is design doorgaans een beetje een ondergeschoven kindje.

Samsung doet dat anders: bij de Galaxy A-serie is design net zo belangrijk als prijs en specificaties. Waar andere fabrikanten voor plastic en ander goedkoop materiaal kiezen voor de behuizing, kiest Samsung voor premium materialen als glas en metaal. Als we bronnen mogen geloven wordt dat voortgezet met de Galaxy A-serie voor 2017. Deze relatief voordelige toestellen zullen sterk lijken op de Galaxy S7, het meest recente vlaggenschip van de Koreaanse fabrikant. Dat betekent een platte achterkant met veel metaal en glas en waarschijnlijk een slanke, dunne behuizing.

Samsung Galaxy A5 (2017)-verwachtingen

Eind december lekten de eerste foto’s van de Galaxy  A5 (2017) uit. Daarop zien we een toestel dat inderdaad sterk aan de Galaxy S7 doet denken, maar dan verkrijgbaar in verschillende frisse kleuren. Naast zwarte en gouden versies zijn er ook roze en blauw varianten in de maak, als we de foto’s van Slashleaks mogen geloven. De A3 (2017) en A7 (2017) hebben waarschijnlijk een vergelijkbaar design.

3. Specificaties: degelijke hardware, weinig opzienbarends

Hoewel we verwachten dat beide smartphones een vergelijkbaar ontwerp meekrijgen, zullen er wel verschillen zitten in de hardware. De Galaxy A3 (2017) is het instapmodel en is dus net een tikkeltje minder krachtig. Het toestel heeft volgens bronnen een 4,7 inch amoled-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Achterop vinden we een 13 megapixel-camera, voorop een 8 megapixel-camera en aan de binnenkant zit een 1,5 GHz octacore-chip.

De Galaxy A5 (2017) is uitgerust met een iets groter 5,5 inch-scherm dat een resolutie heeft van 1920 bij 1080 pixels. Achterop zit een 16 megapixel-camera, voorop 8 megapixel. Ook hier verwachten we een octacore-chip, waarschijnlijk de Exynos 7870 van Samsung met 3GB aan werkgeheugen.

Enkele aspecten van de toestellen zijn nog in nevelen gehuld. Zo lijken beide modellen standaard 32GB opslagruimte te hebben, al horen we ook verhalen dat de A3 (2017) het met 16GB moet doen. Hetzelfde zien we bij de vingerafdrukscanner: misschien zien we die bij beide smartphones, misschien alleen op de A5.

4. Releasedatum en adviesprijs

Dan nu: wanneer kunnen we deze toestellen in huis halen, en hoeveel gaat dat kosten? Dat staat nog niet helemaal vast. We verwachten dat Samsung de Galaxy A-serie in december of anders uiterlijk begin januari officieel onthult. Dat deed de fabrikant immers ook bij vorige toestellen in de reeks. Nog enkele weken tot we weten of onze Galaxy A (2017)-verwachtingen kloppen, dus.

Op basis van de uitgelekte specificaties verwachten we dat de Galaxy A3 (2017) adviesprijs zo tussen de 300 en 400 euro zal liggen. De Galaxy A5 (2017) doet daar waarschijnlijk honderd euro bovenop, met een verwachte adviesprijs tussen de 400 en 500 euro.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Slashleaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A3 (2017)
Samsung Galaxy A3 (2017)

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu