De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Volgende Samsung Galaxy A-reeks krijgt fysieke Bixby-knop’

Thomas Haenen
25 september 2017, 9:50
2 min leestijd
‘Volgende Samsung Galaxy A-reeks krijgt fysieke Bixby-knop’

Samsung zet ook in de toekomst flink in op Bixby. De stemgestuurde assistent krijgt mogelijk een prominent plekje op de Galaxy A-reeks van volgend jaar.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy A-serie Bixby-knop

De Samsung Galaxy A-reeks wordt van een fysieke Bixby-knop voorzien, zo meldt een Chinese bron. Het gaat om een knop op de zijkant van het toestel waarmee Bixby op ieder moment aangeroepen kan worden. Dezelfde knop zit nu al op de Samsung Galaxy S8 en Galaxy Note 8.

Tot nu toe is Bixby alleen op de duurste Samsung-smartphones te vinden. De Galaxy A-serie bestaat echter uit midrange-smartphones, die qua prijs doorgaans zo tussen de 250 en 500 euro zitten. Het suggereert dat Samsung genoeg vertrouwen heeft in zijn stemgestuurde assistent om hem breder in te zetten.

Samsung Bixby Nederland

Mogelijk worden niet alle Samsung Galaxy A-smartphones van Bixby voorzien. SamMobile, een doorgaans betrouwbare Samsung-fansite, speculeert dat het bedrijf mogelijk de Galaxy A3 (2018) overslaat. Het instapmodel heeft in het verleden wel vaker features gemist die wel op de duurdere toestellen zat.

Slechte start voor Bixby

Bixby is een virtuele assistent die volgens Samsung slimmer is dan de concurrentie. Je kunt de assistent op elk moment aanroepen door de knop in te drukken. Met een enkele druk verschijnt Bixby Home in beeld, een slim overzicht van widgets met relevante informatie. Hou je de knop ingedrukt, dan kun je Bixby vragen stellen of opdrachten geven. Daarbij kun je ook berichten versturen via WhatsApp of Facebook, of een route laten opzoeken in Google Maps.

Vooralsnog heeft Bixby verre van een droomstart gehad. Stembesturing volgde pas enkele maanden na de launch van de Galaxy S8, en is tevens enkel in het Engels en Koreaans beschikbaar. Onlangs gaf Samsung een update vrij waarmee Bixby Home uitgeschakeld kan worden, na klachten van gebruikers die de knop per ongeluk indrukken.

De opvolgers van de Samsung Galaxy A3 (2017), Galaxy A5 (2017) en Galaxy A7 (2017) worden waarschijnlijk in december officieel onthuld.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu