‘Samsung werkt aan drie nieuwe Galaxy A-smartphones’

Wouter Nijsen
21 september 2015, 17:12
1 min leestijd
‘Samsung werkt aan drie nieuwe Galaxy A-smartphones’

Samsung werkt aan drie nieuwe smartphones die in  de  Galaxy A-lijn worden uitgebracht. Hierbij gaat het waarschijnlijk om de opvolgers van de Galaxy A3, A5 en A7.

Lees verder na de advertentie.

`Drie nieuwe Galaxy A-smartphones op komst`

Dat meldt althans het doorgaans betrouwbare Sammobile. De bron beschikt over de modelnummers van de nieuwe toestellen, die slechts kleine variaties van die van de  Galaxy A3, A5 en A7 blijken te zijn. Dit wijst er mogelijk op dat de vermeende  smartphones geen grote vernieuwingen zullen doorvoeren.

A5-4

Hoewel er nog geen specificaties bekend zijn, is het wel aannemelijk dat de toestellen standaard op de nieuwste versie van Android draaien. De Galaxy A3, A5 en A7 werden uit de doos geleverd met Android 4.4 (KitKat), maar later bijgewerkt naar Android 5.0 (Lollipop).

Meer over de Samsung Galaxy A-lijn

De smartphones uit Galaxy A-lijn van Samsung zijn gebaseerd op de Galaxy Alpha, die vorig jaar september  werd uitgebracht. De Galaxy A7, A5 en A3 kenmerken zich door de combinatie van een premium design en  midrange specificaties. Zo is de A7 voorzien van een vlotte octacore-processor (Snapdragon 615), 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslag en een 5,5 inch-full-hd-scherm.

De Samsung Galaxy A5 doet het met een 1,2GHz quadcore-processor (Snapdragon 410), 2GB aan werkgeheugen, 16GB opslag en een kleiner 5 inch-hd-scherm. De Galaxy A3 is het goedkoopste toestel van de drie, al  beschikt hij over vergelijkbare specificaties als de A5. Wel is het scherm een stukje kleiner (4,5 inch) en minder scherp (960 bij 540 pixels).

Het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A3
Samsung Galaxy A3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu