Android 7.0 rolt uit naar 2016-versie Samsung Galaxy A3

Erwin Vogelaar
10 juni 2017, 14:13
2 min leestijd
Android 7.0 rolt uit naar 2016-versie Samsung Galaxy A3

Bezitters van de 2016-versie van de Samsung Galaxy A3 kunnen Android 7.0 Nougat downloaden. De update rolt nu uit in Europa.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy A3 Android 7.0 Nougat-update rolt uit

Android 7.0 (Nougat) rolt uit naar de Samsung Galaxy A3 (2016). Gebruikers uit onder andere Duitsland en Hongarije melden dat ze de update kunnen downloaden. Dit betekent waarschijnlijk dat Nougat voor de A3 in de komende dagen en weken naar iedereen in Europa uitrolt. Houd je toestel dus in de gaten.

Galaxy A3 Android 7.0 Nougat update

De update zal vanzelf aangeboden worden. Als je geen geduld hebt, controleer dan handmatig of de update al voor je klaar staat. Hiervoor ga je naar de instellingen van je toestel, scrol je omlaag en tik je op ‘Over de telefoon’. Kies vervolgens voor ‘Systeemupdates’. Als de update voor je klaar staat, krijg je instructies om deze te downloaden en te installeren. Anders moet je nog even geduld hebben.

Let wel even op: de update naar Nougat kost aardig wat ruimte. Standaard zit er 16GB opslagruimte in de Galaxy A3, wat uitbreidbaar is naar 64GB via een geheugenkaartje. De update vraagt echter om bijna 1GB vrije ruimte. Het is in ieder geval wel de moeite waard. Naast dat je toestel met Nougat veiliger wordt, krijg je ook een stapel nieuwe functies.

Nieuwe functies met Android Nougat

Zo is het met Nougat mogelijk om twee apps tegelijk op het scherm te plaatsen. Dit geeft uiteraard een hoop nieuwe mogelijkheden om te werken op je smartphone, of om bijvoorbeeld tegelijk een video te kijken en te tweeten.

Ook de notificaties gaan met Nougat op de schop. Je reageert nu makkelijker op een bericht direct vanuit de notificatie. Tevens gaat je Galaxy A3 langer mee met Nougat, want energiebesparende functie Doze is verbeterd. Als het toestel stil ligt, dan loopt de accu minder snel leeg. Check ook het Android 7.0-overzicht om meer te lezen over de verbeteringen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu