Samsung begint met uitrol Android Oreo voor Galaxy A3 (2017)

Rick van der Veer
21 mei 2018, 9:44
2 min leestijd
Samsung begint met uitrol Android Oreo voor Galaxy A3 (2017)

Voor Nederlandse eigenaren van de Galaxy A3 (2017) begint de week goed. Voor die smartphone staat namelijk een update klaar naar Android 8.0 (Oreo).

Lees verder na de advertentie.

Nu te downloaden: de Galaxy A3 Android Oreo-update

Je toestel geeft automatisch een notificatie als de update voor jou klaarstaat. Doorgaans duurt het een paar dagen tot je smartphone de update aanbiedt, omdat er niet dagelijks naar updates gezocht wordt. Je kunt ook een handmatige check uitvoeren door in de instellingen onder ‘Software-update’ op ‘Updates handmatig downloaden’ te tikken.

Houd er rekening mee dat je het beste met wifi kan verbinden voordat je de update downloadt. Updates naar een nieuwe Android-versie zijn al gauw enkele honderden MB’s in omvang, wat een flinke aanslag kan zijn voor je mobiele databundel.

Galaxy A3 Android Oreo-update

Net zoals voor zijn grotere broer, de Galaxy A5, is de Oreo-update de tweede grote versie die naar het toestel komt. Samsung geeft toestellen uit de middenklasse doorgaans twee grote updates, wat de kans op Android P behoorlijk klein maakt voor de Galaxy A-serie uit 2017. Deze toestellen kwamen begin 2017 op de markt met Android Marshmallow aan boord en kreeg halverwege vorig jaar een update naar Android Nougat.

Nieuw in Android 8.0

Android Oreo voegt een aantal handige functies toe aan de Galaxy A3. Zo kun je met de handige picture-in-picture-modus video’s kijken terwijl je in een andere app bezig bent en vult Autofill automatisch wachtwoorden voor je in, ook in loginvensters van apps. Daarnaast wordt het accuverbruik van inactieve apps teruggebracht en zijn notificaties nu opgedeeld in handige kanalen.

Ook de Samsung-software op het toestel wordt dankzij de update bijgewerkt naar de nieuwste versie. Zo bevat versie 9 van Samsung Experience nieuwe emoji en een vernieuwde toetsenbord-app. Daarnaast is de zoekfunctie Finder verbeterd en zoekt hij op meer plaatsen naar jouw zoekopdracht. Ook heeft het uiterlijk van het geheel een frisse look gekregen.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Android-updates? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en download de officiële Android Planet-app!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A3 (2017)
Samsung Galaxy A3 (2017)

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu