De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung rolt Android Oreo-update voor Galaxy A5 (2017) uit in Nederland

Thomas Haenen
7 mei 2018, 9:14
2 min leestijd
Samsung rolt Android Oreo-update voor Galaxy A5 (2017) uit in Nederland

Bezitters van de Samsung Galaxy A5 (2017) kunnen aan de slag met Android 8.0 (Oreo). Een update voor de smartphone wordt uitgerold in Nederland.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy A5 Android Oreo-update beschikbaar

Gebruikers krijgen automatisch een notificatie zodra de nieuwe software klaarstaat. Het kan enkele dagen duren voordat deze beschikbaar is op jouw smartphone. Je kunt een handmatige check uitvoeren door bij de instellingen naar ‘Software-update’ te gaan en voor ‘Updates handmatig downloaden’ te kiezen.

Let op: de update is enkele honderden MB’s groot. Het is dus raadzaam hem enkel via een wifi-verbinding te downloaden, anders ben je vlot door je mobiele databundel heen.

Galaxy A5 Android Oreo-update

Het is alweer de tweede grote update voor de Galaxy A5. De smartphone verscheen begin 2017 met Android Marshmallow, en werd in augustus bijgewerkt naar Android Nougat. Ongeveer een half jaar later is het de beurt aan Android Oreo. Doorgaans brengt Samsung hooguit twee grotere updates uit voor midrange smartphones. De kans is klein dat de A5 dus nog een Android P-update krijgt.

Samsung bracht onlangs al een opvolger voor de A5 uit, de Galaxy A8. Dat toestel is sinds begin dit jaar verkrijgbaar maar loopt ook nog op Android 7.0 (Nougat). Een update voor die smartphone laat nog iets langer op zich wachten: volgens bronnen is de ontwikkeling van de verbeterde software pas recentelijk begonnen. Voor die tijd verschijnt er al een Oreo-update voor de Galaxy A3 (2017).

Dit is er nieuw in Android 8.0

Android 8.0 (Oreo) introduceert onder andere een picture-in-picture-modus. Daarmee kun je YouTube en Google Maps in een klein venster openen dat boven andere apps zweeft. Zo blijft bijvoorbeeld je navigatie in beeld terwijl je een WhatsApp-bericht verstuurt. Ook dringt Google het accuverbruik van apps op standby terug en kun je beter je binnenkomende berichten filteren met notificatiekanalen.

Tevens wordt je direct voorzien van Samsung Experience 9.0. Deze softwarelaag van Samsung maakt verschillende aanpassingen aan Android. Nieuw is onder andere het aanpasbare toetsenbord en opgefriste emoji’s. Ook voegt Samsung dual messenger-ondersteuning toe, waardoor je twee accounts voor WhatsApp of Facebook Messenger tegelijk kunt gebruiken op je smartphone. Visueel heeft Samsung de look van de software ook even goed opgepoetst.

Lees ook: Dit zijn de 5 belangrijkste vernieuwingen van Samsung Experience 9.0

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A5 (2017)
Samsung Galaxy A5 (2017)

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu