Samsung presenteert metalen en ultradunne Galaxy A5 en Galaxy A3

Redactie
31 oktober 2014, 8:21
1 min leestijd
Samsung presenteert metalen en ultradunne Galaxy A5 en Galaxy A3
Galaxy A5 officieel

Samsung heeft de Galaxy A3 en Galaxy A5 officieel onthuld. Beide smartphones maken deel uit van de nieuwe premium A-lijn, waar onder andere de Galaxy Alpha onder valt. De Galaxy A5 en Galaxy A3 zijn midrange-toestellen die over minder krachtige specificaties beschikken dan de Alpha, maar wel van het fraaie nieuwe metalen design zijn voorzien.

De Galaxy A5 en Galaxy A3 zijn respectievelijk 6,7 en 6,9 millimeter dun, waardoor de toestellen de dunste Samsung-smartphones ooit zijn. Het metalen frame is bij beide toestellen hetzelfde, en zowel de A3 als A5 komen in verschillende kleuren uit.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy A3 en A5 officieel

SM-A300F_010_Set_Black

De Galaxy A5 is voorzien van een 5 inch-scherm met een 720p-resolutie, 1,2GHz quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagruimte dat met een microSD-kaart kan worden uitgebreid. Energie krijgt het toestel van een 2300 mAh-accu en de smartphone draait vanuit de doos op Android 4.4. Foto’s worden geschoten met een 13 en 5 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorkant. Daarmee is de A5 uitstekend geschikt voor het maken van selfies.

De A3 beschikt over een 4,5 inch-scherm met een resolutie van 960 bij 540 pixels, 1GB aan werkgeheugen en een 8 megapixel-camera aan de achterzijde. Ook de accu is met 1900 mAh iets kleiner. Verder is de hardware gelijk aan die van de A5.

Beide toestellen ondersteunen 4G-netwerken en zijn rond het eerste kwartaal van 2015 verkrijgbaar. Een Nederlandse adviesprijs heeft Samsung voor beide smartphones nog niet bekendgemaakt.

https://www.youtube.com/watch?v=m1uzXBo_VPQ

Laatste Samsung-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A3
Samsung Galaxy A3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu