Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Samsung maakt prijzen en releasedata Galaxy A5 en Galaxy A3 bekend

Wouter Nijsen
2 december 2014, 13:24
2 min leestijd
Samsung maakt prijzen en releasedata Galaxy A5 en Galaxy A3 bekend

De Samsung Galaxy A5 en A3 verschijnen in het eerste kwartaal van 2015 in Nederland voor respectievelijk 410 en 310 euro. Dat bevestigt Samsung desgevraagd aan Android Planet. De toestellen zijn nu al te reserveren.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy A3 en Galaxy A5 release

Galaxy A5 video

Gisteren  kwamen we met het nieuws dat de Galaxy A3  in januari 2015 in Nederland zou verschijnen. Volgens Samsung zijn exacte  releasedata voor de Galaxy A3 en A5 niet bekend, maar kunnen we de toestellen in het eerste kwartaal van volgend jaar verwachten in Nederland. De adviesprijzen zijn wel al bekend, waarbij de A5 dus precies 100 euro duurder wordt dan de A3.

De webshops GSMWijzer en Studentmobiel verwachten dat de Galaxy A3 en Galaxy A5 release plaatsvindt in januari en dat lijkt best aannemelijk. De toestellen maken deel uit van Samsungs nieuwe Galaxy A-lijn, waarmee het bedrijf  een nieuwe designrichting is ingeslagen.  Ze hebben een dunne metalen behuizing, waardoor ze er net wat meer premium uitzien.

De Galaxy A3 en A5 reserveren

De Galaxy A3 en A5 zijn nog niet verkrijgbaar, maar wel al te reserveren bij de partijen hieronder. De aanbiedingen worden dagelijks bijgewerkt, zodat je nooit te veel betaalt.

Samsung Galaxy A5

Samsung Galaxy A5 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 239,95

Bekijken

Los refurbished

€ 92,99

Bekijken
Samsung Galaxy A3

Samsung Galaxy A3 prijzen vergelijken

Bekijk product

Met abonnement

€ 10,50 p/m

Bekijken

Los nieuw

€ 178,-

Bekijken

Specificaties

Galaxy A5 release

De Galaxy A3 is een midrange toestel met redelijke specificaties. De smartphone heeft een 4,5-inch-super-amoled-scherm met een resolutie van 960 bij 540 pixels en wordt aangedreven door een 1,2GHz-quadcore-processor.

Verder zijn er twee camera’s met 8 en 5 megapixels, 16GB aan opslagruimte en 1GB werkgeheugen aanwezig. De batterij van het toestel heeft een capaciteit van 1900 mAh, waar je gemiddeld een dag mee vooruit kan.

De Galaxy A5 is voorzien van betere specificaties, wat ook het prijsverschil van 100 euro verklaart. Het toestel heeft  hetzelfde dunne, metalen design (6,7 millimeter) en draait ook op Android 4.4.4 (KitKat). Het scherm is wel  een stukje groter en meet 5 inch, met een resolutie van 1280 bij 720 pixels.

Onderhuids is er een 1,2GHz-quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen en 16GB opslagruimte aanwezig. Dat laatste  is overigens uit te breiden tot maximaal 64GB met een micro-sd-kaart. Foto’s schiet de Galaxy A5 met een 13 megapixel-camera aan de achterzijde en een 5 megapixel-frontcamera.  De accu heeft 2300 mAh, wat gezien het grotere en scherpere display logisch is.

Het laatste nieuws over Samsung

Hieronder vind je de laatste nieuwsberichten met betrekking tot Samsung. Op zoek naar een ander model? Kijk dan in het overzicht van  Samsung-smartphones.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A3
Samsung Galaxy A3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu