‘Samsung werkt aan Galaxy A8 (2016) met groot scherm’

Thomas Haenen
1 augustus 2016, 10:31
2 min leestijd
‘Samsung werkt aan Galaxy A8 (2016) met groot scherm’

Samsung brengt binnenkort mogelijk een nieuw model in de Galaxy A-serie uit. In een online benchmark is een Galaxy A8 (2016) opgedoken. Het toestel lijkt het vlaggenschip van de reeks te worden, met een groot scherm en relatief krachtige hardware.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy A8 2016 specificaties

De Samsung Galaxy A8 (2016) beschikt over een 5,1 inch-scherm met een Full HD-resolutie, zo blijkt uit een benchmark op GFXBench. Achterop zit een 16 megapixel-camera, voorop een 5 megapixel-camera. De SM-A810, zoals het modelnummer zou luiden, heeft waarschijnlijk een 2,1 GHz octacore-processor met 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte.

samsung galaxy a3 2016

Het schermformaat wordt overigens tegen gesproken door eerdere geruchten. Eerdere bronnen wezen nog op een 5,7 inch-scherm, hetzelfde formaat als de eerste Galaxy A8 die ruim een jaar geleden verscheen. De overige Galaxy A8 2016 specificaties zijn dan weer wel in lijn met de verwachtingen.

Het is nog onbekend of het toestel in Nederland zal verschijnen. Het eerdere model in de reeks werd hier niet uitgebracht, maar aan andere varianten verschenen hier wel. Samsung bracht begin dit jaar verschillende Galaxy A-smartphones uit, waaronder de Galaxy A3 (2016) en A5 (2016).

Samsung Galaxy A-serie

De Galaxy A-serie bestaat uit verschillende mid-end smartphones met een stijlvol design. De toestellen zijn doorgaans relatief dun en beschikken vaak over een metalen behuizing met een amoled-scherm. De adviesprijs van de reeks loopt op van 200 euro voor de goedkoopste modellen tot meer dan 400 euro voor de krachtigere varianten. Gezien de specificaties zal de Galaxy A8 (2016) adviesprijs vermoedelijk zo tussen de 350 en 450 euro komen te liggen. Een releasedatum is op dit moment nog onbekend.

Samsung gaf vorig jaar nog aan minder nieuwe smartphones uit te willen brengen, maar heeft inmiddels toch weer een flink diverse line-up. Naast de Galaxy A-serie introduceerde het bedrijf een groot aantal toestellen in de Galaxy J-serie. Dan zijn er ook nog verschillende vlaggenschepen, waaronder de Galaxy S7 en Note 7, en een groot aantal toestellen die buiten de eerder genoemde reeksen vallen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: GFXBench
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu