Samsung Galaxy Alpha Lollipop-update bereikt Europa
Redactie

Heb jij een Samsung Galaxy Alpha? Dan hoef je waarschijnlijk niet lang meer te wachten tot je  de Android 5.0 (Lollipop) update kunt downloaden. Gisteren bereikte deze Frankrijk, wat betekent dat ons land wellicht snel aan de beurt is.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dit artikel is geschreven door Anton Mous.

Uitrol gestart in Frankrijk

Onlangs startte Samsung de uitrol van de  Galaxy Alpha Lollipop-update, die allereerst in thuisland Zuid-Korea verscheen.  Wanneer Europa de update tegemoet kon zien, liet het bedrijf in het midden.  Het ziet er nu naar uit dat Nederland op korte termijn de uitrol van de update tegemoet kan zien. Gisteren startte Samsung de Europese uitrol van Android 5.0, in Frankrijk om precies te zijn. Het nieuws werd door de Franse tak van Samsung bevestigd.

Dit brengt de Galaxy Alpha Lollipop-update

Galaxy Alpha Lollipop-updateOm te beginnen wordt TouchWiz, de user interface van de Samsung Galaxy Alpha, net als de Galaxy S6, Galaxy S5 en Galaxy Note 4 in een nieuw jasje gestoken. Dat betekent dat Googles Material Design de hoofdmoot vormt. Het ontwerp wordt gekenmerkt door ronde iconen, een gewijzigd instellingenmenu, hero headers (grote afbeelding op de achtergrond bij apps en video`s) en felle kleurtjes. Hiermee wil Google het ontwerp tussen de verschillende platformen gelijktrekken. Ook de stille modus die je in TouchWiz terugvindt, is beschikbaar.

Verder is het multitaskvenster vernieuwd en draaien applicaties voortaan via Android Runtime. Voordeel hiervan is dat apps sneller en energiezuiniger werken, wat je terugziet in het energieverbruik en de prestaties van je Android-toestel.

Meer over de  Samsung Galaxy Alpha

In de zomer van 2014 lanceerde Samsung de Galaxy Alpha en sinds vorig jaar oktober is het toestel in ons land te koop. De Alpha heeft een 4,7 inch super-amoled-scherm met een resolutie van 720 bij 1280 pixels en een pixeldichtheid van 312 ppi. Onder de motorkap vinden we Samsungs eigen Exynos 5 5430 octacore-processor, 2GB werkgeheugen en 32GB intern geheugen. Het toestel heeft een 12 megapixel-camera aan de achterkant en een 2.1 megapixel-camera aan de voorzijde.

Wat betreft connectiviteit beschikt de Galaxy Alpha over wifi (802.11s/b/g/n/ac), bluetooth 4.0, 4G-module, nfc en dlna. De Samsung Galaxy Alpha heeft een aluminium behuizing, is 6,7 millimeter dik op zijn dikste punt en weegt 112 gram. Hieronder hebben we de beste aanbiedingen voor een Samsung Galaxy Alpha met abonnement voor je uitgelicht.

Het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.