De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Samsung rolt Lollipop uit voor Galaxy Alpha, nog niet in Europa

Redactie
27 april 2015, 17:47
1 min leestijd
Samsung rolt Lollipop uit voor Galaxy Alpha, nog niet in Europa

Samsung rolt de Android 5.0 Lollipop-update voor de Galaxy Alpha uit in Zuid-Korea. Over een Europese uitrol van de gewilde update is nog niets bekend, maar dat lijkt niet lang meer te gaan duren.

Lees verder na de advertentie.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf is druk bezig om zijn Android-smartphones en -tablets te updaten naar Googles laatste versie van Android. De afgelopen weken zijn er verschillende toestellen geüpdatet en een reeks apparaten toegevoegd aan de todo-lijst voor Samsung, die nog van een update moeten worden voorzien. De Galaxy Alpha maakt hier nog steeds onderdeel van uit,  maar waarschijnlijk niet meer voor lang.

Dit brengt de  Galaxy Alpha Lollipop-update

Net als de Galaxy S6, Galaxy S5  en Galaxy Note 4  wordt ook de Galaxy Alpha voorzien van het nieuwe design van TouchWiz voor Lollipop. Dit betekent dat er allerlei Material Design-elementen zijn doorgevoerd, zoals te zien is in het instellingen-menu en in de meeste apps van Samsung. Een fijn voordeel van TouchWiz is dat de stille modus gewoon nog beschikbaar is, in plaats van alleen de nieuwe priotiteitsmodi.

galaxy-lollipop

Verder is het multitaskvenster vernieuwd en worden apps voortaan via Android Runtime geïnstalleerd en gedraaid, wat voor energiebesparing en snellere prestaties moet zorgen.

Wanneer de Nederlandse en Belgische uitrol van Android 5.0 voor de Galaxy Alpha begint, lees je het direct op Android Planet.

Galaxy Alpha kopen

De Galaxy Alpha met abonnement kopen is al een tijd mogelijk in Nederland. Android Planet heeft de beste aanbiedingen voor je op een rijtje gezet.

Samsung Galaxy Alpha

Samsung Galaxy Alpha prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy Alpha prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen

Laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Alpha
Samsung Galaxy Alpha

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu