‘Sportaccessoire Galaxy Band begin 2014 op de markt’

Galaxy BandSamsung werkt aan een sportaccessoire genaamd de Galaxy Band. Het accessoire is voorzien van verschillende sensoren die informatie verzamelen over de bezigheden van de drager, voornamelijk sportgerelateerde bezigheden als lopen, wandelen en fietsen. Dergelijke informatie zou middels een ingebouwde stappenteller en snelheidsmeter worden verzameld.

Ook zouden er sensoren voor onder andere de temperatuur, hartslag, luchtdrug en luchtvochtigheid aanwezig zijn. Hiermee is de Galaxy Band een zeer volledige fitnessaccessoire die gebruikers middels verschillende manieren op de hoogte kan houden van hun prestaties en de invloeden van de omgeving.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Galaxy Band: hoe ziet ‘ie eruit?

De Galaxy Band zou een ietwat brede band zijn die vervormbaar is en informatie aan de gebruiker kan tonen. Door het tonen van de informatie is de Galaxy Band mogelijk voorzien van een (klein) scherm. Het accessoire zou middels bluetooth met apparaten verbinden en de concurrentie aangaan met de Fuelband van Niké, Flex van Fitbit en natuurlijk de M7-processor van de iPhone 5S.

Het is mogelijk dat de Galaxy Band samen met de Samsung Galaxy S5 wordt aangekondigd. Laatstgenoemde wordt waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2014 gelanceerd.

Lees meer over Samsung

via

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.