‘Specificaties en prijs Galaxy C5 en Galaxy C7 duiken op’
Lars Paymans

Samsung staat op het punt  om de Galaxy C5 en Galaxy C7 op de markt te brengen. Naast gelekte foto`s van het toestel zijn nu ook de specificaties en prijs opgedoken, die helemaal niet tegenvallen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Samsung Galaxy C5 en Galaxy C7 specs

Op een uit China afkomstig lek staan alle specificaties van de twee nieuwe midrange-toestellen op een papiertje ingevuld. Zoals je op de foto`s kunt zien, gaan de Galaxy C5 en C7 gehuld in een volledig metalen behuizing.

Galaxy C5 specs

De C5 en C7 komen grotendeels met elkaar overeen, en verschillen alleen op het gebied van batterij en schermformaat. Zo heeft de Samsung Galaxy C5 een 5,2 inch-display, terwijl de C7 een 5,7 inch-scherm heeft. Beide toestellen hebben wel dezelfde resolutie van 1920 bij 1080 pixels  pixels.

Volgens de gelekte specs worden de twee toestellen slechts tussen de zes en zeven millimeter dun, en zijn de C5 en C7 respectievelijk uitgerust met een 2600 mAh- en 3300 mAh-accu.

De overige kenmerken onder de motorkap zijn identiek aan elkaar. Zo hebben de toestellen allebei een Snapdragon 617 octacore-processor, 4GB RAM en 32GB intern geheugen. Met de camera op de achterkant kun je foto`s in 16 megapixel schieten, terwijl je selfies het met 8 megapixel moeten doen. Tot slot zouden zowel de Galaxy C5 als Galaxy C7 Samsungs Ultra High Sound Quality benutten.

Galaxy C5 en Galaxy C7 prijzen uitgelekt

Omdat dit uitgebreide lek uit China afkomstig is, is het aannemelijk dat Samsung daar de twee midrange toestellen in ieder geval op de markt brengt. Wanneer we ze in Europa kunnen verwachten blijft nog even de vraag. Omgerekend zou de prijs voor de C5 op 215 euro en die van de C7 op 241 euro komen te liggen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.