De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Goedkope Samsung Galaxy Core Prime krijgt Lollipop-update

Wouter Nijsen
11 mei 2015, 19:27
2 min leestijd
Goedkope Samsung Galaxy Core Prime krijgt Lollipop-update

De betaalbare Samsung Galaxy Core Prime wordt bijgewerkt naar Android 5.0 (Lollipop). De update is nog niet in Nederland en België beschikbaar, maar wordt spoedig naar andere landen uitgerold.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Core Prime Lollipop-update

Galaxy Core Prime release

Samsung heeft een Android Lollipop-update uitgerold  voor de Galaxy Core Prime. De update is vooralsnog alleen beschikbaar  in Polen, waar vaker Android-updates voor het eerst verschijnen. Naar verwachting wordt het toestel deze maand in meerdere landen bijgewerkt. Of Nederland daar ook bij hoort, is nog onduidelijk.

De Samsung Galaxy Core Prime draait momenteel op Android 4.4 (KitKat), maar krijgt dus straks het fraaie Material Design, wat de interface een nieuwe  look geeft. De update brengt ook verbeterde notificaties en widgets met zich mee, en voert enkele bugfixes door. De Galaxy Core Prime is voorzien van TouchWiz, waarvan het vergrendelscherm door Lollipop onder handen wordt genomen. Ook worden er enkele updates voor de aanwezige Samsung-apps uitgebracht.

Dat de Galaxy Core Prime een update naar Android 5.0 krijgt, is enigszins opvallend te noemen.  Zo werd onlangs duidelijk  dat de Galaxy S4 Mini, een vergelijkbaar toestel,  geen Lollipop-update krijgt. Ook de Samsung Galaxy Ace Style en Ace 4 worden niet bijgewerkt naar het nieuwe besturingssysteem.

Meer over de Samsung Galaxy Core Prime

De Samsung Galaxy Core Prime is sinds begin dit jaar in Nederland verkrijgbaar en beschikt over bescheiden specificaties. Zo wordt het toestel aangestuurd door een 1,2GHz quadcore-processor (Snapdragon 410) met 1GB aan werkgeheugen. Onder de motorkap is verder 8GB aan uitbreidbaar opslagruimte en een 2000 mAh-accu aanwezig. Het scherm meet 4,5 inch-scherm en heeft een matige  resolutie van 800 bij 480 pixels.

Foto`s maken doet de Galaxy Core Prime met de 5 en 2 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde van het toestel. De smartphone onderscheidt zich verder door de ondersteuning voor 4G en heeft plaats voor twee simkaarten.

De Samsung Galaxy Core Prime is in combinatie met een abonnement veelal gratis verkrijgbaar. Hieronder hebben we de beste aanbiedingen op een rijtje gezet.

Samsung Galaxy Core Prime

Samsung Galaxy Core Prime prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy Core Prime prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen

Lees het laatste nieuws  over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Core Prime
Samsung Galaxy Core Prime

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu