Gerucht: Samsung Galaxy Fold binnenkort toch in Nederland te koop

Dennis de Vries
29 oktober 2019, 13:28
1 min leestijd
Gerucht: Samsung Galaxy Fold binnenkort toch in Nederland te koop

De Samsung Galaxy Fold is binnenkort toch in Nederland te koop, zo gaat een nieuw gerucht. Samsung ontkent en zegt dat het toestel Nederland nog over slaat.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Fold ‘snel’ in Nederland

Samsung’s eerste smartphone met vouwbaar scherm ligt, na een moeizame start, in aardig wat landen in de winkels. Nederland zit daar echter niet tussen. Binnenkort wordt het misschien toch mogelijk de Samsung Galaxy Fold hier gewoon te kopen. Website Sammobile, doorgaans goed ingevoerd in de wereld van Samsung, zegt dat de verkoop in Nederland ‘snel van start gaat’.

galaxy fold nederland

Details zijn schaars, dus het is niet duidelijk wanneer het toestel daadwerkelijk hier te koop is, en of de aanvankelijke verkoopprijs van 2100 euro gehandhaafd blijft. Het toestel wordt volgens het gerucht binnenkort ook in Scandinavië uitgebracht.

Samsung ontkent

Een woordvoerder van de fabrikant laat aan Android Planet weten dat er nog altijd geen plannen zijn voor een start van de verkoop in Nederland. Op geruchten wil het bedrijf verder niet ingaan.

De Samsung Galaxy Fold is begin 2019 gepresenteerd en zou op 3 mei in Nederland te krijgen zijn. Maar de verkoop werd noodgedwongen en op het allerlaatste moment uitgesteld toen de eerste toestellen al heel snel stuk bleken te gaan. Na enkele aanpassingen is het opvouwbare toestel uiteindelijk in een aantal landen in de verkoop gegaan, waaronder in Europa. Zo ging half september de verkoop in Frankrijk en Duitsland van start.

‘Beperkte voorraad’

Samsung liet in september echter ook weten dat het toestel definitief aan Nederland voorbij zou gaan. “Helaas hebben we vanwege de beperkte beschikbaarheid van Galaxy Fold ons wereldwijde lanceringsplan moeten herzien”, luidde toen de reactie. Voorlopig houdt de fabrikant zich daar nog aan vast, maar als de geruchten kloppen duurt dat niet lang meer.

Lees meer over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Fold

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu