Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Galaxy Gear werkt straks ook met niet-Samsung-toestellen’

Gijs Ettes
17 maart 2014, 14:23
1 min leestijd
‘Galaxy Gear werkt straks ook met niet-Samsung-toestellen’
Galaxy Gear compatibiliteit

De Galaxy Gear en Gear 2 zullen in de toekomst ook werken met toestellen van andere fabrikanten, zo laat Luke Mansfield van Samsung weten in gesprek met AndroidPlanet. “Ik weet niet hoe onze roadmap eruit ziet, maar ik ben ervan overtuigd dat dit inderdaad het geval wordt.” Mansfield geeft leiding aan het Europese productinnovatieteam van Samsung. Vanuit Londen doet dit team onderzoek naar klantengedrag om er op die manier achter te komen welke wensen en verwachtingen consumenten in verschillende landen hebben van technologie.

De Galaxy Gear compatibiliteit geldt op dit moment alleen nog voor Samsung-toestellen als de Galaxy S5 en Galaxy S4. De smartwatches draaien, in het geval van de Gear 2, op Tizen OS. Ook de eerste Gear zal op termijn worden voorzien van dit besturingssysteem dat door Samsung werd ontwikkeld. Het is onduidelijk of de huidige smartwatches gaan werken met niet-Samsung toestellen of dat de compatibiliteit pas wordt geïmplementeerd bij toekomstige Galaxy Gears.

Lees verder na de advertentie.

‘Galaxy Gear wordt universeel’

Mogelijk wil Samsung eerst testen met eigen toestellen, voordat de Galaxy Gears universeel worden. Daarnaast zijn de meeste apps waarmee de smartwatches werken, zoals S Health en S Voice, exclusief voor apparaten van Samsung.

Waarschijnlijk ziet Samsung brood in wearables en wil door het universeel maken van zijn smartwatches ook op dit gebied marktleider worden. Op de smartphonemarkt is dat momenteel al het geval: over heel 2013 genomen had Samsung een aandeel van maar liefst 31,3 procent.

AndroidPlanet heeft Samsung om een reactie gevraagd. “”Vanuit Samsung Benelux hebben we hier geen commentaar op”, aldus een woordvoerder.

Lees meer over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Gear
Samsung Galaxy Gear

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu