Galaxy Gear foto’s lekken uit: dit is Samsungs smartwatch

Redactie
2 september 2013, 8:30
1 min leestijd
Galaxy Gear foto’s lekken uit: dit is Samsungs smartwatch
galaxy-gear-smartwatch-6

Enkel Galaxy Gear foto’s zijn uitgelekt. De smartwatch van Samsung is een vrij groot en log ding met een camera en een diameter van zo’n kleine 8 centimeter. De Galaxy Gear komt beschikbaar in zwart en donker grijs en is voorzien van Bluetooth waarmee de smartwatch met Galaxy-smartphones kan verbinden. Het is ook mogelijk om de Galaxy Gear met andere apparaten te verbinden, maar niet alle functies zullen dan werken.

Het slimme horloge is voorzien van een 4 megapixel-camera en enkele kleine speakers in de gesp. Je beschikt over Samsungs S Voice-commando’s en enkele voorgeïnstalleerde apps, waaronder sociale media en gezondheidsapps. Ook is er een fotogalerij van de smartwatch aanwezig.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Gear foto: swipen op oled-scherm

galaxy-gear-smartwatch-5

Je bestuurt de smartwatch via zijn oled-scherm door te swipen en te tappen en kunt bel-opdrachten via de Galaxy Gear geven. De Galaxy Gear foto’s laten ook zien dat er een powerknop aan de zijkant zit. In totaal zou de smartwatch een batterijduur van 10 uur hebben. De Galaxy Gear richt zich voornamelijk op sport en gezondheid, met veel apps die je gezondheid en sportiviteit bijhouden en proberen te stimuleren. Zo kan de Galaxy Gear je stappen tellen, hartslag meten of je voedselinname bijhouden.

Galaxy Gear specificaties

galaxy-gear-smartwatch-2

De Galaxy Gear specificaties zijn eerder gelekt. De smartwatch van Samsung krijgt naar verluidt een 2,5 inch oled-touchscherm met een resolutie van 320 bij 320 pixels, 1,5GHz dualcore-processor, bluetooth 4.0, nfc, een 4 megapixel-camera en Jelly Bean. Ook is er 1GB aan werkgeheugen en 6 of 8GB opslagruimte aanwezig.

De Galaxy Gear release vindt op 4 september plaats. Een prijs is nog niet bekendgemaakt, eveneens een officiële datum wanneer de daadwerkelijke verkoop start.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Gear
Samsung Galaxy Gear

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu