Galaxy Gear werkt nu ook met niet-Samsung toestellen

Gijs Ettes
22 januari 2014, 9:11
1 min leestijd
Galaxy Gear werkt nu ook met niet-Samsung toestellen
Galaxy Gear niet-Samsung toestellen

De Galaxy Gear is officieel alleen te gebruiken met een aantal Samsung-telefoons, maar daar hebben forumleden van XDA geen boodschap aan. Zij hebben nu een methode ontwikkeld om, weliswaar met het nodige geprutst en het installeren van apk-bestanden, Samsungs slimme horloge te laten werken met de Nexus 5. Beide apparaten werken na de tweak met elkaar zoals je mag verwachten, al zijn apps als S Voice (stemcommando’s) en Weather (weersinformatie) niet te gebruiken. Het lijkt erop dat beide apps exclusief voor TouchWiz zijn.

Gelukkig heeft het forumlid dat de methode bedacht om het horloge met de Nexus 5 te koppelen zijn bevindingen gedeeld. Daarom hebben we goede hoop dat het op korte termijn ook mogelijk wordt om de Galaxy Gear te koppelen met andere Android-toestellen. Op de HTC One en Xperia Z1 lijkt de tweak nu al te werken, al moeten de toestellen wel op een kale versie van Android 4.4.2 draaien.

Lees verder na de advertentie.

Het kan echter zo zijn dat de tweak niet op elk Android-toestel werkt of dat Samsung deze onmogelijk maakt middels een toekomstige update.

De Galaxy Gear werkt nu met toestellen als de Galaxy Note 3, Galaxy S4 en Galaxy S4 Mini en informeert je over inkomende berichten, of dat nu oproepen, WhatsApp-berichten, sms`jes of e-mails zijn.

Het slimme horloge heeft ook een microfoon waarmee je inkomende telefoongesprekken kunt opnemen en beantwoorden en een 1,63 inch super-amoled-scherm dat goed leesbaar is in direct zonlicht. Dankzij de 1,9-megapixel-camera is het daarnaast mogelijk om foto’s en digitale memo’s te maken.

Lees meer over de Samsung Galaxy Gear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Gear
Samsung Galaxy Gear

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu