De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Galaxy Gear release bevestigd, smartwatch komt 4 september zonder flexibel scherm

Redactie
27 augustus 2013, 13:21
1 min leestijd
Galaxy Gear release bevestigd, smartwatch komt 4 september zonder flexibel scherm
2013-galaxygear-gr

Samsung heeft de Galaxy Gear release bevestigd. Dat meldt Korea Times, de Engelstalige Zuid-Koreaanse publicatie, na een interview met Samsung-vicepresident Lee Young-Hee. Ook de Samsung Galaxy Note 3 is door het bedrijf bevestigd, maar dit was al een geruime tijd een minder groot geheim. Zowel de smartwatch als smartphone worden op 4 september aangekondigd. Volgens Young-Hee gaat de Galaxy Gear de smartphone-ervaring ‘op verschillende manieren beïnvloeden en verbeteren’, en richt de fabrikant zich met de smartwatch voornamelijk op jongeren. Een interessante keuze.

De Galaxy Gear krijgt ook geen flexibel scherm. Dit gerucht ging al een langere tijd rond, mede omdat Samsung enkele maanden geleden hun flexibele scherm onthulde, een component dat ideaal zou zijn voor een dergelijke smartwatch. “We gaan meer geavanceerde smartwatches van dergelijke technologie voorzien”, aldus de Samsung-vicepresident.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Gear nieuwe trend?

Samsung hoopt dat de Galaxy Gear samen met andere smartwatches een nieuwe trend in het mobiele landschap gaat bewerkstelligen. En daar kan Samsung nogal eens gelijk in krijgen. Naast Samsung werken naar verluidt ook Apple, Microsoft, Sony en LG aan een eigen smartwatch.

Een smartwatch wordt veelal gebruikt als een verlengde van je smartphone. Zo zou je bijvoorbeeld WhatsApp-berichtjes of een Facebook-bericht direct op je horloge kunnen zien. Of wie er op dat moment belt, waardoor je niet meer per se de telefoon uit je broekzak hoeft te halen.

Galaxy Gear release

De Galaxy Gear release vindt op 4 september plaats. Een prijs is nog niet bekendgemaakt, eveneens een officiële datum wanneer de daadwerkelijke verkoop start.

Bovenstaande afbeelding is een concept

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Gear
Samsung Galaxy Gear

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu