Galaxy Gear smartwatch officieel geïntroduceerd

Redactie
4 september 2013, 19:46
2 min leestijd
Galaxy Gear smartwatch officieel geïntroduceerd
Galaxy Gear-008-Set1 Side_Six

Samsung heeft zijn eerste smartwatch geïntroduceerd: de Galaxy Gear. JK Shin, hoofd van Samsung, denk dat de Galaxy Gear een nieuwe modetrend gaat worden. De smartwatch verbindt met de Galaxy Note 3 en Galaxy Note 10.1 (de aankomende nieuwe editie), maar is ook beschikbaar voor oudere Galaxy-toestellen als deze de nodige software-update krijgen.

De Galaxy Gear informeert je over inkomende berichten, of dat nu oproepen, sms`jes of e-mails zijn. Je kijkt op je pols en krijgt direct een voorbeeld van je berichten te zien.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Gear_001_Front_Wild Orange

De Galaxy Gear komt beschikbaar in zes verschillende kleuren, Jet Black, Mocha Gray, Wild Orange, Oatmeal Beige, Rose Gold en Lime Green, en is grotendeels gemaakt van metaal. Je bestuurt de smartwatch via zijn super amoled-scherm door te swipen en te tikken.

De Galaxy Gear heeft ook een microfoon waarmee je inkomende telefoongesprekken kan opnemen en beantwoorden. Je hoeft hiervoor alleen je hand naar je oor te bewegen, net als je bij een smartphone doet. Je hoeft hiervoor de smartphone niet uit je zak te halen. Door de ingebouwde speaker in de gesp van de Galaxy Gear kun je eveneens hands-free bellen. Het is ook mogelijk om muziek te beheren via de Galaxy Gear.

Galaxy Gear: Smart Relay

De smartwatch maakt gebruik van Smart Relay. Hierdoor kun je de noficiatie die je op de Galaxy Gear bekijkt, direct op je smartphone bekijken. Dit is bijvoorbeeld handig bij e-mails of sms-berichten. De Galaxy Gear ondersteunt ook commando’s van S Voice en kan via Memographer in combinatie met de 1,9-megapixel-camera een visueel memo worden bijgehouden. Je steekt je hand uit en schiet een foto, zonder je telefoon uit je zak te halen. De lens zit in de polsband. Het delen van een foto kan direct via verschillende kanalen.

De Galaxy Gear beschikt over een eigen app-winkel met speciale apps voor de smartwatch en het kleine scherm van het slimme horloge. Ook kan de klok-interface naar eigen wens worden aangepast waardoor je elke dag een ‘nieuw’ horloge kunt dragen.

Galaxy Gear: specificaties

De smartwatch van Samsung heeft een 1,36 inch super-amoled-touchscherm met een resolutie van 320 bij 320 pixels, 800MHz-processor, bluetooth 4.0. Ook is er 512MB werkgeheugen en 4GB opslagruimte aanwezig. De Galaxy Gear heeft daarnaast een batterijduur van 24 uur waarmee je het volgens Samsung gemakkelijk een dag volhoudt. De batterij is 315 mAh groot.

Galaxy Gear: prijs en beschikbaarheid

De Samsung GALAXY Gear is in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €299. De smartwatch moet op 25 september in de winkels komen te liggen, samen met de Samsun Galaxy Note 3.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Gear
Samsung Galaxy Gear
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's