Galaxy Gear specificaties en screenshots van Samsung-smartwatch gelekt

Redactie
30 augustus 2013, 8:44
1 min leestijd
Galaxy Gear specificaties en screenshots van Samsung-smartwatch gelekt
galaxy gear specificaties

De Galaxy Gear specificaties zijn gelekt. De smartwatch van Samsung krijgt naar verluidt een 2,5 inch oled-touchscherm met een resolutie van 320 bij 320 pixels, 1,5GHz dualcore-processor, bluetooth 4.0, nfc, een 4 megapixel-camera en Jelly Bean. Ook is er 1GB aan werkgeheugen en 6 of 8GB opslagruimte aanwezig.

De camera is in staat om 720p-video op te nemen en de smartwatch beschikt ook over speakers. Als laatste zou de gelekte Galaxy Gear specificaties melden dat het apparaat een batterijduur van 10 uur heeft.

Andere belangrijke gelekte informatie over de Samsung-smartwatch zijn twee screenshots die door de bekende lekker EVleaks zijn gepubliceerd.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Gear screenshots

galaxygear-screenshots

De twee screenshots laten een nfc-systeem zien waarmee je de app met je toestel (waaronder de Galaxy S4) kunt koppelen. De Galaxy Gear krijgt typenummer SM-V700 en de Gear Manager, de vermoedelijke app van het toestel, laat onder andere apps als de klok, ‘mijn apps’, ‘Samsung apps’, ‘vind mijn smartwatch’, settings en help zien. Het onderdeel Samsung-apps is interessant, want dat duidt erop dat het Zuid-Koreaanse bedrijf mogelijk aan eigen Galaxy Gear-apps werkt. De andere apps lijken vooralsnog erg vanzelfspreken, met onder andere ‘vindt mijn smartwatch’ en natuurlijk de klok-app.

De Galaxy Gear release vindt plaats op 4 september. Dit is door Samsung bevestigd.

Via: Amongtech

Afbeelding is een concept, niet de daadwerkelijke Galaxy Gear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Gear
Samsung Galaxy Gear

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu