‘Samsung komt eind 2014 met Galaxy Glass, concurrent voor Google Glass’

Redactie
27 januari 2014, 14:04
1 min leestijd
‘Samsung komt eind 2014 met Galaxy Glass, concurrent voor Google Glass’
Galaxy Glass

Samsung komt eind 2014 met een eigen Google Glass-concurrent, genaamd Galaxy Glass. Dat meldt de Koreaanse krant Korea Times op basis van anonieme bronnen. Eerder lekten al enkele patentaanvragen van Samsung uit die eenzelfde slimme bril als Google omschreven. De slimme bril van het Zuid-Koreaanse bedrijf zou grotendeels dezelfde functies bieden als de Galaxy Gear van Samsung.

Zo zou het mogelijk moeten worden om notificaties van je smartphone middels de Galaxy Glass te ontvangen. De Galaxy Gear beschikt al over deze functie. Notificaties zouden vervolgens op het scherm van de Galaxy Glass worden getoond. Daarbij meldt Korea Times dat het nog wel om een werktitel gaat, en dat de uiteindelijke naam van Galaxy Glass anders kan zijn.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Glass

Be_AZFnCQAECXdp

Naast het tonen van notificaties zou de Galaxy Glass ook muziek kunnen beheren en enkele fitness-functies bevatten. Ook kunnen dragers inkomende oproepen opnemen en telefoongesprekken voeren. De slimme bril verbindt hoogstwaarschijnlijk via bluetooth met je smartphone, die de Galaxy Glass van informatie voorziet.

Het gerucht gaat dat de Galaxy Glass tijdens de IFA in Berlijn wordt gepresenteerd. Deze beurs vindt plaats in september, waarna de slimme bril van Samsung spoedig op de markt moet verschijnen. Daarmee zou de Galaxy Glass eind 2014 te koop zijn. Ook Google zou zijn Glass aan het einde van 2014 voor consumenten op de markt willen brengen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bekijk hieronder de laatste artikelen over Samsung. Of lees onze Google Glass review, inclusief uitgebreide videoreview.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu