‘Galaxy Grand 2 Neo met iets kleiner 5 inch-scherm duikt op’

Gijs Ettes
2 januari 2014, 8:06
1 min leestijd
‘Galaxy Grand 2 Neo met iets kleiner 5 inch-scherm duikt op’
Galaxy Grand 2 Neo

De eerste nieuwe Samsung-telefoon van 2014 is mogelijk een feit. Geruchten gaan dat de elektronicafabrikant werkt aan een iets kleinere, en mogelijk goedkopere versie van de onlangs aangekondigde Galaxy Grand 2. Dit Android-toestel heeft een 5,25 inch-scherm, terwijl de Galaxy Grand 2 Neo waarover nu wordt gesproken, het doet met een 5 inch scherm. In tegenstelling tot de de Grand 2 heeft het display van de Grand 2 Neo een wvga-resolutie, wat neerkomt op 800 bij 480 pixels. Bij een schermafmeting van 5 inch is de pixeldichtheid 187 ppi; niet bepaald scherp dus.

Onderhuids is de Galaxy Grand 2 Neo mogelijk voorzien van een 1,2GHz-quadcore-processor van chipontwerper MediaTek. Het betreft de energiezuinige Cortex A7-SoC die overweg kan met dual-sim, bluetooth, 3g/wifi, gps en fm-radio. Daarnaast ondersteunt de A7-SoC camerasensoren met maximaal 13 megapixel. Het is echter nog onduidelijk of de Galaxy Grand 2 Neo deze features ook zal bevatten.

Lees verder na de advertentie.

Het ligt wel in de lijn de verwachting dat de Galaxy Grand 2 Neo iets goedkoper zal zijn dan zijn grotere broer, die beschikt over een 720p-scherm. Eerder bevestigde Samsung tegenover AndroidPlanet dat de Samsung Galaxy Grand 2 begin 2014 te koop zal zijn voor een adviesprijs van 399 euro. Gebruikers die de Galaxy Grand 2 kopen, kunnen kiezen tussen een witte, zwarte en roze variant.

Daarnaast heeft de Grand 2 twee camera`s met 8 (achterzijde) en 1,9 megapixel (voorzijde). Verder is de quadcore-processor van de Galaxy Grand 2 (Qualcomm Snapdragon 400) een stuk sneller dan zijn voorganger en beschikt het toestel 1,5GB werkgeheugen en 8GB opslagruimte.

Lees meer over Samsung

Categorie: Fabrikanten
Merk: Samsung

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's