De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

‘Galaxy Grand 2 Neo met iets kleiner 5 inch-scherm duikt op’

Gijs Ettes
2 januari 2014, 8:06
1 min leestijd
‘Galaxy Grand 2 Neo met iets kleiner 5 inch-scherm duikt op’
Galaxy Grand 2 Neo

De eerste nieuwe Samsung-telefoon van 2014 is mogelijk een feit. Geruchten gaan dat de elektronicafabrikant werkt aan een iets kleinere, en mogelijk goedkopere versie van de onlangs aangekondigde Galaxy Grand 2. Dit Android-toestel heeft een 5,25 inch-scherm, terwijl de Galaxy Grand 2 Neo waarover nu wordt gesproken, het doet met een 5 inch scherm. In tegenstelling tot de de Grand 2 heeft het display van de Grand 2 Neo een wvga-resolutie, wat neerkomt op 800 bij 480 pixels. Bij een schermafmeting van 5 inch is de pixeldichtheid 187 ppi; niet bepaald scherp dus.

Onderhuids is de Galaxy Grand 2 Neo mogelijk voorzien van een 1,2GHz-quadcore-processor van chipontwerper MediaTek. Het betreft de energiezuinige Cortex A7-SoC die overweg kan met dual-sim, bluetooth, 3g/wifi, gps en fm-radio. Daarnaast ondersteunt de A7-SoC camerasensoren met maximaal 13 megapixel. Het is echter nog onduidelijk of de Galaxy Grand 2 Neo deze features ook zal bevatten.

Lees verder na de advertentie.

Het ligt wel in de lijn de verwachting dat de Galaxy Grand 2 Neo iets goedkoper zal zijn dan zijn grotere broer, die beschikt over een 720p-scherm. Eerder bevestigde Samsung tegenover AndroidPlanet dat de Samsung Galaxy Grand 2 begin 2014 te koop zal zijn voor een adviesprijs van 399 euro. Gebruikers die de Galaxy Grand 2 kopen, kunnen kiezen tussen een witte, zwarte en roze variant.

Daarnaast heeft de Grand 2 twee camera`s met 8 (achterzijde) en 1,9 megapixel (voorzijde). Verder is de quadcore-processor van de Galaxy Grand 2 (Qualcomm Snapdragon 400) een stuk sneller dan zijn voorganger en beschikt het toestel 1,5GB werkgeheugen en 8GB opslagruimte.

Lees meer over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu