Galaxy Grand 2 onthuld in India, Europese release in 2014

Gijs Ettes
23 december 2013, 14:09
1 min leestijd
Galaxy Grand 2 onthuld in India, Europese release in 2014
Galaxy Grand 2 onthuld

Samsung heeft de Galaxy Grand 2 onthuld in India. De phablet met bescheiden specificaties zal vanaf begin 2014 ook in Europa verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van 399 euro. Het toestel, dat draait op Android 4.3 (Jelly Bean) met Samsungs TouchWiz-skin, is zowel qua prijs als specificaties een middenklasser. Gebruikers die de Galaxy Grand 2 kopen, kunnen kiezen tussen een witte, zwarte en roze variant.

Als we de Galaxy Grand 2 vergelijken met zijn voorganger, wordt duidelijk dat de phablet op meerdere fronten is verbeterd. Zo heeft het toestel een achterkant van kunstleer, net zoals de Galaxy Note 3, en beschikt het over een snellere processor en meer werkgeheugen. Verder is de Galaxy Grand 2 voorzien van een groter 5,25 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels.

Lees verder na de advertentie.

Daarnaast heeft de Galaxy Grand 2 twee camera`s met 8 (achterzijde) en 1,9 megapixel (voorzijde). De quadcore-processor (Snapdragon 600) is geklokt op 1,2GHz en verder vinden we 1,5GB werkgeheugen en 8GB opslagruimte aan boord. In tegenstelling tot de Note 3 beschikt het toestel echter niet over een stylus en 4G-ondersteuning.

Niettemin lijkt de Grand 2 een redelijk alternatief voor de Galaxy Note 3. Laatstgenoemde is aanzienlijk duurder, maar beschikt uiteraard wel over een groter en scherper scherm en high-end specificaties. Meer over het toestel lees je in onze Galaxy Note 3 review.

Lees meer over Samsung

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Grand 2
Samsung Galaxy Grand 2
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's