De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

4 zaken die je moet weten over Galaxy Home: Samsungs HomePod-concurrent

Michel van 't Klaphek
10 augustus 2018, 8:01
2 min leestijd
4 zaken die je moet weten over Galaxy Home: Samsungs HomePod-concurrent

Samsung heeft de Galaxy Home gepresenteerd. Het bedrijf gaat hiermee de strijd aan met Apples HomePod. Android Planet vertelt je alles wat je moet weten over deze slimme speaker.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Home officieel gepresenteerd: dit moet je weten

De Apple HomePod krijgt er een geduchte concurrent bij. Er gaan al jarenlang geruchten over een door Samsung ontwikkelde slimme speaker, en zojuist is de Galaxy Home gelijktijdig met de Note 9 officieel gepresenteerd. Dit zijn de vier zaken die je echt moet weten.

1. Luxe speaker gaat de strijd aan met Apple

De Galaxy Home is een hoogwaardige speaker en gaat de confrontatie met de HomePod aan, Apples slimme speaker. Het apparaat is in samenwerking met de beroemde audioproducent Harman Kardon gemaakt en moet zich daarom onderscheiden dankzij uitstekende geluidskwaliteit.

Galaxy-Home-knoppen

Qua ontwerp heeft de speaker ietwat weg van een vaas. Hij staat niet direct op de grond, maar wordt omhooggehouden door drie pootjes (een tripod). Aan de bovenkant zitten knoppen waarmee je het volume kunt aanpassen. Ook kun je hier nummers overslaan, of doorspoelen. De Galaxy Home is ongeveer anderhalf keer zo groot als de HomePod.

2. Bixby voorop

De Galaxy Home heeft zes ingebouwde speakers en een subwoofer waardoor je kunt genieten van surround sound-audio. Hierbij komt het geluid vanuit alle richtingen, en ben je als luisteraar het middelpunt. Daarnaast zitten er acht microfoons in de Galaxy Home die jouw stem herkennen.

Door “Hi Bixby” te zeggen kun je bijvoorbeeld de Samsung-assistent activeren. Vervolgens kan het hulpje muziek afspelen, vragen beantwoorden of alle andere taken die momenteel al op je Samsung-smartphone mogelijk zijn. Bixby kan nog steeds geen Nederlands en daarom moet je Engels praten.

Lees ook: Met deze verbeteringen hoopt Samsung Bixby 2.0 slimmer te maken

Galaxy-Home-afmetingen

3. Spotify afspelen via de Galaxy Home

Spotify en Samsung gaan samenwerken. De grootste muziekstreamingdienst ter wereld is de standaard muziek-app voor de Galaxy Home. Daarnaast wordt het in de toekomst mogelijk om afspeellijsten, albums en nummers via Spotify op alle Samsung-tv’s en smartphones af te spelen.

4. Waneer komt de Galaxy Home uit?

Dat is een goede vraag. Tijdens de presentatie is niks gezegd over de releasedatum of adviesprijs. Wel weten we dat Samsung tijdens haar ontwikkelaarsbeurs in november meer details over de verkrijgbaarheid bekendmaakt. Wellicht wil het bedrijf de speaker in december lanceren. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of download de Android Planet-app om op de hoogte te blijven!

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu