Samsung introduceert betaalbare Galaxy J1 Ace Neo

Thomas Haenen
11 juli 2016, 10:38
2 min leestijd
Samsung introduceert betaalbare Galaxy J1 Ace Neo

Samsung breidt zijn budgetassortiment uit met de Galaxy J1 Ace Neo. Het goedkope toestel krijgt een amoled-scherm, maar is wel uitgerust met een verouderde versie van Android.

Het is nog onbekend of de Samsung Galaxy J1 Ace Neo in Nederland verkocht zal worden. Vooralsnog lijkt het toestel vooral bedoeld voor opkomende markten, maar alle andere modellen uit de huidige Galaxy J-reeks worden hier ook verkocht. Daarmee lijkt een Nederlandse release niet geheel onwaarschijnlijk.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy J1 Ace Neo specificaties

De J1 Ace Neo is een echte budgetsmartphone, met degelijke maar onopvallende hardware. Het toestel beschikt over een 1,5 GHz-processor, 1GB RAM en 8GB opslagruimte. Achterop zit een 5 megapixel-camera, voorop een 2 megapixel-camera voor selfies. De batterijcapaciteit bedraagt 1900 mAh.


Teleurstellend is dat de J1 Ace Neo nog op Android 5.1 Lollipop loopt, een inmiddels bijna anderhalf jaar oude versie van Android. Goedkope telefoons krijgen bovendien zelden updates naar nieuwere versies van Android, waarmee kopers van de Ace Neo mogelijk vastzitten aan het veroudere Android 5.1.

Meer over de smartphone

Samsung biedt met de Galaxy J-reeks een uitgebreide set budgetsmartphones aan. Het voordeligste model, de Galaxy J1 (2016), heeft een 4,5 inch scherm en wordt op dit moment verkocht voor zo’n 130 euro. Dat loopt op tot 275 euro voor de Galaxy J7 (2016). Voor dat bedrag krijg je echter wel een fors groter scherm van 5,5 inch, een 13 megapixel-camera en een 1,7 GHz octacore-processor.

De adviesprijs van de Galaxy J1 Ace Neo is vooralsnog onbekend. Het toestel zit qua specificaties onderaan in de Galaxy J-reeks. Daarmee lijkt het waarschijnlijk dat Samsung een voordelig prijskaartje aan de nieuwe Android zal hangen. De J1 Ace Neo lijkt qua specificaties onderaan in de reeks te belanden, en wordt vermoedelijk het goedkoopste model tot nu toe. De telefoon zal verkrijgbaar zijn in het zwart, wit en blauw.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu