De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Galaxy S5 Zoom heet Galaxy K en wordt op 29 april onthuld

Gijs Ettes
14 april 2014, 9:14
1 min leestijd
Galaxy S5 Zoom heet Galaxy K en wordt op 29 april onthuld
Samsung Galaxy K

De Samsung Galaxy S5 Zoom, de nieuwe cameratelefoon van de Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant, krijgt hoogstwaarschijnlijk de naam Galaxy K Zoom. Uit een tweet van Samsung blijkt dat het toestel op 29 april wordt onthuld in het Red Dot Design Museum in Singapore. Er gingen al langer geruchten over de naam van de cameratelefoon en deze zijn met de uitnodiging min of meer bevestigd. Zo valt de tekst “Kapture the moment” te lezen en staat de letter K groot afgebeeld op de uitnodiging.

De Galaxy K moet de opvolger worden van de Galaxy S4 Zoom, een high-end smartphone die zich onderscheidt door een grote optische lens die je kunt gebruiken om haarscherpe foto’s te schieten. Naar verwachting is het nieuwe toestel voorzien van een 4,8 inch-scherm met een 720-resolutie, een 20-megapixel-camera aan de achterzijde en een 2-megapixel-frontcamera voor het voeren van videogesprekken en het schieten van selfies.

Lees verder na de advertentie.

GALAXY S4 zoom (6)

Verder is er een vlotte 1,3GHz-hexacore-processor met zes kernen aan boord, die wordt bijgestaan door 2GB aan werkgeheugen. Het opslaggeheugen bedraagt 8 of 16GB en is uit te breiden met een micro-sd-kaartje. Bij verschijning draait de Galaxy K Zoom  op de laatste versie van Android 4.4 (KitKat).

Samsung voorziet de camera-app op zijn smartphones altijd van veel mogelijkheden en dat zal bij de Galaxy K niet anders zijn. Zo kun je hdr-foto’s en panorama’s schieten, zelf de witbalans en iso-waarde instellen, tegelijkertijd fotograferen met de camera aan de voor- en achterzijde en de focus van je kiekjes bepalen middels selectieve focus.

Waarschijnlijk biedt de Galaxy K op dit gebied nog meer opties. Wanneer het toestel verschijnt en voor welke prijs is nog onbekend.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy K Zoom
Samsung Galaxy K Zoom

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu