Galaxy MegaEen man in Taiwan heeft een geweerschot overleefd dankzij de Samsung-telefoon die in zijn borstzakje zat. De Taiwanees, genaamd Han, kwam terecht in een bargevecht nadat hij op straat een portemonnee had gevonden. Toen hij vervolgens in de kroeg een rondje wilde geven, trok de vermeende eigenaar zijn wapen.

Vervolgens ontstond een handgemeen waarbij Han werd geraakt door een kogel. Wonder boven wonder zat zijn Galaxy Mega 6.3 in zijn borstzakje om de volle kracht van de kogel te absorberen. Hoewel het toestel volledig van plastic is gemaakt en slechts 8 millimeter dik is, lijkt het in combinatie met een hoesje van leer dus wel degelijk kogelwerend.

Meer over de Galaxy Mega 6.3

galaxy mega 6.3De Galaxy Mega 6.3 is, zoals de naam al doet vermoeden, een grote telefoon. Het toestel heeft een 6,3 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. De Mega is vrij breed (167 mm) en lang (88 mm) maar met een dikte van 8 millimeter opvallend slank. Het gewicht is met 199 gram fors, maar dat hadden we ook niet anders verwacht bij een toestel met een 6,3 inch-scherm.

Onder de motorkap vinden we relatief bescheiden hardware. Zo wordt de Mega aangedreven door een 1,7GHz-dualcore-processor en heeft hij 1,5GB aan werkgeheugen en 8GB aan uitbreidbare opslag. Verder is er een 1,9 megapixel-frontcamera aan boord en een 8 megapixel-camera aan de achterkant met een ledflitser en de mogelijkheid om hdr- en panoramafoto’s te schieten. Tot slot  heeft de Galaxy Mega 6.3 4G-ondersteuning en een flinke 3200 mAh-accu met een beltijd van circa 12 uur.

Galaxy Mega 6.3 kopen

Los is de smartphone verkrijgbaar voor zo’n 380 euro. Hieronder hebben we de beste Galaxy Mega 6.3 aanbiedingen in combinatie met een abonnement uitgelicht.

Het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.