De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Galaxy Note 10 en A-smartphones zijn populair: omzet neemt toe

Colin Baak
31 oktober 2019, 11:04
1 min leestijd
Galaxy Note 10 en A-smartphones zijn populair: omzet neemt toe

Samsung heeft de kwartaalcijfers gepresenteerd van het derde kwartaal van 2019. Dankzij de goede verkoop van de Galaxy Note 10- en Galaxy A-toestellen steeg de omzet van de smartphonedivisie.

Kwartaalcijfers Samsung derde kwartaal 2019

De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft zijn kwartaalcijfers gepresenteerd. Hierin worden allerlei divisies van de producent onder de loep genomen. Er werd meer winst behaald met de verkoop van oled-schermen voor mobiele apparatuur.

Samsung is een fabrikant die deze produceert en vervolgens doorverkoopt, bijvoorbeeld aan Google voor hun Pixel 4 XL. De betere winstgevendheid heeft te maken met de verbetering qua capaciteit en de lagere productiekosten.

Omzet smartphones Samsung in de lift

De omzet van de smartphonetak steeg ook flink ten opzichte van vorig jaar. Samsung geeft als reden de goede verkoop van de Galaxy Note 10-serie. Verkoopaantallen worden niet genoemd. Samsung noemt wel dat die cijfers zijn verdubbeld ten opzichte van de voorganger.

Ook de Galaxy A-lijn verkocht goed, met populaire toestellen als de Galaxy A40, Galaxy A50 en Galaxy A70. In april van dit jaar maakte Samsung bekend dat het zou stoppen met de Galaxy J-lijn. Door die keuze had het bedrijf minder kosten, wat weer zorgde voor de hogere omzet.

Samsung Galaxy Note 10 Plus

Verwachtingen aankomend kwartaal en 2020

Voor het laatste kwartaal verwacht het bedrijf wel een daling qua smartphoneverkopen. De verkopen van de Galaxy Note 10-serie zou afnemen. Dat resulteert ook in een lagere winst voor de mobiele tak van het bedrijf. Tot slot worden hogere marketingkosten genoemd, die de winst gaan drukken.

In 2020 verwacht Samsung een groeiend aantal verkopen van 5G-producten en vouwbare apparaten. Afgelopen week verscheen het gerucht dat de Galaxy Fold ook naar Nederland zou komen. Op het SDC 2019 toonde de Zuid-Koreaanse grootmacht ook al een teaser van nieuwe vouwbare smartphones.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A50
Samsung Galaxy A50

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu