Samsung bevestigt Android Lollipop voor Galaxy Note 2, Galaxy S4

Redactie
24 december 2014, 9:23
1 min leestijd
Samsung bevestigt Android Lollipop voor Galaxy Note 2, Galaxy S4

Samsung heeft de Android 5.0 Lollipop-update voor de Galaxy Note 2 en Galaxy S4 bevestigd. De releasedatum van de nieuwe firmwareupdate blijft vooralsnog onbekend.

Lees verder na de advertentie.

Het was een lange tijd onduidelijk of de Galaxy Note 2 een update naar Lollipop zou krijgen. Aan de ene kant kan de hardware het gemakkelijk aan, aan de andere kant is de smartphone alweer enkele jaren oud. Dat zorgt er bij fabrikanten meestal voor dat ze het updateproces voor een smartphone stoppen, om consumenten te stimuleren om een nieuwe smartphone te kopen.

Bij de Galaxy Note 2 is dit dus niet het geval. Samsung heeft bevestigd dat de phablet samen met de Galaxy S4 en Galaxy S5 Mini, waarvan werd verwacht dat zij de update zouden krijgen, naar Lollipop wordt geüpdatet.

Galaxy S4 en Galaxy Note 2 Lollipop-update

Samsung Galaxy Note 2De Galaxy S4 en Galaxy Note 2 Lollipop-update is bevestigd door Samsung Finland, die op de website hebben gezet dat beide toestellen de firmwareupdate gaan ontvangen. Het blijft daarbij onduidelijk wanneer dit precies is, maar wij verwachten in januari en februari van volgend jaar.

De Lollipop-update brengt onder andere lockscreen-notificaties, een vernieuwd menu met snelle instellingen, het Material Design en een nieuw multitaskvenster waarbij tabbladen van webbrowsers als aparte apps in het venster worden getoond.

Laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 2
Samsung Galaxy Note 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu