Galaxy Note 3 Android 4.4 update beschikbaar in Nederland en België

Redactie
24 januari 2014, 10:40
2 min leestijd
Galaxy Note 3 Android 4.4 update beschikbaar in Nederland en België
Galaxy Note 3 Android 4.4

De Samsung Galaxy Note 3 Android 4.4 KitKat update is beschikbaar in Nederland. Daarmee is Samsungs phablet één van de eerste Android-smartphones die van de update naar Android 4.4 KitKat wordt voorzien.

De update voor de Galaxy Note 3 wordt op dit moment in verschillende landen uitgerold, waaronder Nederland en België. Veel gebruikers rapporteren dat de smartphone veel sneller aanvoelt: van het unlocken van de phablet tot het opstarten van apps en scrollen door de instellingen.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 3 Android 4.4 screenshots

Naast de snelheid die de update brengt, zijn er ook een reeks aan nieuwe opties voor het lockscreen beschikbaar. Zo kun je voortaan een muziekspeler op het lockscreen tonen, om snel de muziek mee te beheren. Ook beschikt het lockscreen voortaan over een cameraknop. Tevens is de statusbalk voortaan transparant met witte iconen (bijvoorbeeld bij het lockscreen), en verandert deze in een zwarte balk als de transparantie niet beschikbaar is.

Ook melden gebruikers dat er meer werkgeheugen beschikbaar is na de update. Zo is er bijvoorbeeld ongeveer 2,7GB aan werkgeheugen over als de smartphone net is opgestart. Ook de camera, batterijduur en warmteproductie lijken volgens gebruikers verbeterd, maar dit zijn vooral beoordelingen gebaseerd op een paar uur gebruik.

Installeren van Galaxy Note 3 Android 4.4 update

De Galaxy Note 3 Android 4.4 update wordt over-the-air uitgerold en Nederlandse Galaxy Note 3-bezitters krijgen de update automatisch op hun toestel. De update is ongeveer 380MB groot en kan middels 4G worden gedownload, maar wifi wordt aangeraden om je databundel te besparen. Nadat de update is gedownload, kan de phablet KitKat installeren.

Omdat de update gefaseerd wordt uitgerold, kan het zijn dat niet iedereen tegelijkertijd de update ontvangt. Zo kunnen Nederlandse Galaxy Note 3-bezitters ook morgen of over enkele dagen de update ontvangen.

Galaxy Note 3 update problemen?

Samsung adviseert Galaxy Note 3-gebruikers die problemen ondervinden met bepaalde apps na de Galaxy Note 3 Android 4.4 update om het volgende te doen:

  • Ga naar ‘Apps > Instellingen > Meer > Applicatiebeheer’
  • Kies `Alles` (naar rechts swipen)
  • Tik op de app die problemen veroorzaakt
  • Kies vervolgens voor `Buffer leegmaken` en eventueel `Gegevens wissen` (opgeslagen data behorend bij de app gaat verloren)
  • Optioneel: herstart de telefoon en check of het probleem is verholpen

De beste Galaxy Note 3 aanbiedingen

Hieronder vind je de beste en meest actuele Galaxy Note 3 aanbiedingen op een rijtje.

Lees meer over de Galaxy Note 3

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 3
Samsung Galaxy Note 3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu