‘Galaxy Note 3 benchmarks door Samsung gemanipuleerd’

Gijs Ettes
2 oktober 2013, 10:30
1 min leestijd
‘Galaxy Note 3 benchmarks door Samsung gemanipuleerd’
Galaxy Note 3 benchmark

De Galaxy Note 3 is door Samsung geoptimaliseerd om extra goed te scoren in benchmarktests, zo blijkt uit onderzoek van tech-site Ars Technica. Door de Galaxy Note 3 benchmarks kan de algehele snelheid van het toestel worden bepaald in vergelijking tot concurrerende smartphones. Het schijnt dat Samsung deze resultaten zo voordelig mogelijk wil laten uitpakken.

Samsung manipuleert de tests met behulp van een speciale cpu-modus, die ervoor zorgt dat de processor van het toestel te allen tijde maximaal presteert tijdens het draaien van benchmarktests.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 3 benchmarkscore

Bij licht gebruik schakelt de Galaxy Note 3 normaal gesproken een aantal kernen uit om energie te besparen, maar in het geval van benchmarktests wordt deze feature softwarematig omzeild voor betere scores. Alle processorkernen draaien in dat geval op de maximale kloksnelheid van 2,3GHz. In onderstaande afbeelding is duidelijk te zien welke invloed dit heeft op de totaalscore in Geekbench.

Galaxy Note 3 Geekbench

Overigens is het manipuleren van benchmarks niets nieuws. Zo toonde AndroidCentral al in 2011 aan dat het ook als gebruiker simpel is om een test als Quadrant te foppen, onder andere door handmatig verhogen van de kloksnelheid van de cpu.

Benchmarktests zijn grotendeels met zeer specifieke hardwarematige taken bezig die niet direct invloed hebben op het dagelijks gebruik van de smartphone en bijbehorende snelheid.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 3
Samsung Galaxy Note 3
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's