Galaxy Note 3 Neo aangekondigd: opgefriste Note 2 met quadcore-cpu

Gijs Ettes
31 januari 2014, 8:13
1 min leestijd
Galaxy Note 3 Neo aangekondigd: opgefriste Note 2 met quadcore-cpu
Galaxy Note 3 Neo aangekondigd

Samsung heeft officieel de Galaxy Note 3 Neo aangekondigd. De lte-versie wordt door Samsung voorzien van een hexacore-processor met vier energiezuinige 1,3GHz A7-kernen en twee snelle 1,7GHz A-15 kernen die het zware werk voor hun rekening nemen. De 3G-variant wordt aangedreven door een 1,6GHz-quadcore-processor, maar welk type dit precies is, heeft Samsung niet bekendgemaakt.

De Galaxy Note 3 Neo lijkt met zijn specificaties vooral een opgefriste versie van de Samsung Galaxy Note 2. Het 5,5 inch-scherm heeft dezelfde schermresolutie van 1280 bij 720 pixels en de Neo beschikt eveneens over 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen. Verder zijn dezelfde camera’s (8 en 1,9 megapixel) en accu (3100 mAh) aan boord. Qua design is de Galaxy Note 3 Neo echter wel een verbetering ten opzichte van de Note 2. Zo is het toestel met 8,6 millimeter een stukje dunner en is de achterklep voorzien van kunstleer.

Lees verder na de advertentie.

Uiteraard is ook de Galaxy Note 3 Neo weer voorzien van een stylus, waarmee je bijvoorbeeld notities en tekeningen kunt maken of snelle opties in Android kunt uitvoeren. Bij verschijning draait het toestel op Android 4.3 (Jelly Bean), met daar overheen Samsungs TouchWiz-skin. Ook zijn apps als Air Command, Action Memo, Scrapbook, Screen Write, S Finder Window Pen aanwezig, alsmede ondersteuning voor alle gangbare video- en audioformaten.

Samsung geeft aan dat de Galaxy Note 3 Neo in maar wordt uitgebracht in Nederland. De adviesprijs van het toestel, dat verkrijgbaar wordt in zwart en wit, bedraagt 579 euro.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 3 Neo
Samsung Galaxy Note 3 Neo

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu