‘Galaxy Note 3 Neo met hexacore-processor en groot scherm lekt uit’

Gijs Ettes
9 januari 2014, 9:12
1 min leestijd
‘Galaxy Note 3 Neo met hexacore-processor en groot scherm lekt uit’
Samsung Galaxy Note 3 Neo

De specificaties van de Galaxy Note 3 Neo, een nieuwe phablet van Samsung, zijn uitgelekt. Het toestel beschikt over een hexacore-processor, met twee kernen die draaien op 1,7GHz en vier kernen die op 1,3GHz zijn geklokt. Het idee hierachter is dat de vier tragere kernen die energiezuinig zijn, taken uitvoeren die minder van de processor vragen. Wanneer je bijvoorbeeld een zware app of game start, komen de twee 1,7GHz-kernen in actie. Op die manier moet je langer van de accu gebruik kunnen maken, zonder dat je concessies doet voor wat betreft snelheid.

De Galaxy Note 3 Neo lijkt met zijn specificaties vooral een opgefriste versie van de Samsung Galaxy Note 2. Het 5,5 inch-scherm heeft dezelfde schermresolutie van 1280 bij 720 pixels en de Neo beschikt eveneens over 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen. Verder zijn dezelfde camera’s (8 en 1,9 megapixel) en accu (3100 mAh) aan boord.

Lees verder na de advertentie.

Op het gebied van design is de Samsung Galaxy Note 3 Neo echter wel een verbetering ten opzichte van de Galaxy Note 2. Zo is het toestel met 8,6 millimeter een stukje dunner en is de achterklep voorzien van kunstleer. Hierdoor ligt de Neo beter in de hand en ziet hij er tegelijkertijd chique uit.

Over een adviesprijs en releasedatum is momenteel nog niet bekend. Naar verwachting zal Samsung het toestel tijdens het Mobile World Congress volgende maand officieel onthullen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 3 Neo
Samsung Galaxy Note 3 Neo

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu