Galaxy Note 3-regioslot blokkeert niet-Europese simkaarten

Galaxy Note3 FlipCover_004_Open Pen_Jet BlackDe Galaxy Note 3 heeft een regioslot, zo meldt de Britse webwinkel Clove. Dankzij dit Galaxy Note 3-regioslot kan het toestel niet gebruikt worden met simkaarten van providers buiten de Europese Unie.

Dit bleek uit een sticker die op de Galaxy Note-exemplaren van de winkel waren geplakt. Dit kan erg onhandig zijn voor mensen die vaak reizen. Je kunt nu bijvoorbeeld niet even een lokale simkaart in je toestel stoppen als je een tijd in de Verenigde Staten bent of ander niet-EU-land.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Je kunt enkel voor de roamingkosten van je huidige provider kiezen, die vooral buiten de Europese Unie nog bizar hoog kunnen zijn. Dit is overigens het eerste Samsung-toestel waarbij deze beperking van toepassing is. Het is nog onbekend waarom Samsung voor dit pad heeft gekozen.

De Galaxy Note 3 is een phablet die is voorzien van een 5,7 inch-super-amoled-scherm met een full-hd-resolutie. De Galaxy Note 3 beschikt daarnaast over een quadcore-processor van 2.3GHz, 3GB aan werkgeheugen, 13-megapixel-camera en 16/32GB aan opslagruimte.

Het toestel draait op Android 4.3 (Jelly Bean) en beschikt net als zijn voorgangers over de S Pen, Samsungs eigen stylus. De nieuwe S Pen is samen met de software geoptimaliseerd om beter te multitasken. Zo is er bijvoorbeeld een nieuw menu aanwezig dat door de S Pen wordt geactiveerd en gebruikers snel acties laat uitvoeren.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.