Galaxy Note 3-regioslot niet in alle regio’s van toepassing en makkelijk te omzeilen

Gijs Ettes
30 september 2013, 12:50
1 min leestijd
Galaxy Note 3-regioslot niet in alle regio’s van toepassing en makkelijk te omzeilen
Galaxy Note3 FlipCover_004_Open Pen_Jet Black

Een Australische website meldt dat het  Galaxy Note 3-regioslot niet in elke regio van toepassing is, in Galaxy Note 3-exemplaren uit Hong Kong bijvoorbeeld.

Vorige week werd via de webwinkel Clove bekend dat de Britse versie van de Samsung Galaxy Note 3 een regioslot heeft, waardoor het toestel initieel niet gebruikt kan worden met simkaarten van providers buiten de Europese Unie. Dit kan erg onhandig zijn voor mensen die vaak reizen.

Lees verder na de advertentie.

Later werd echter ook bekend dat de restrictie eigenlijk wel meevalt: je moet alleen bij de eerste activatie een simkaart uit de regio plaatsen waarin de Galaxy Note 3 is gekocht. Daarna is hij wel geschikt om te gebruiken met simkaarten uit alle regio’s van de wereld.

Een Australische retailer meldde afgelopen week bovendien dat het regioslot van de Galaxy Note 3 niet in elke regio van toepassing is. Dit bedrijf haalde zijn Note 3’s namelijk uit Hong-Kong en kon gewoon gebruikmaken van de nieuwe Note-exemplaren zonder eerst een Chinese simkaart erin te doen. Het lijkt er dus op dat alleen Europese en Amerikaanse toestellen de nieuwe opvallende restrictie hebben. Het is niet bekend of Samsung voortaan al zijn toestellen van deze restrictie gaat voorzien.

Samsung Galaxy Note 3

De Galaxy Note 3 is een phablet die is voorzien van een 5,7 inch-super-amoled-scherm met een full-hd-resolutie. De Galaxy Note 3 beschikt daarnaast over een quadcore-processor van 2.3GHz, 3GB aan werkgeheugen, 13-megapixel-camera en 16/32GB aan opslagruimte.

Het toestel draait op Android 4.3 (Jelly Bean) en beschikt net als zijn voorgangers over de S Pen, Samsungs eigen stylus. De nieuwe S Pen is samen met de software geoptimaliseerd om beter te multitasken. Zo is er bijvoorbeeld een nieuw menu aanwezig dat door de S Pen wordt geactiveerd en gebruikers snel acties laat uitvoeren.

Via: SamMobile

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 3
Samsung Galaxy Note 3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu